додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ігроманія має багато спільного з нав’язливими думками

Нове дослідження, проведене в Єльському університеті, показало: ігрова залежність та нав'язливі думки і дії мають схожі особливості.
Вчені давно говорять про те, що ігроманія схожа на наркоманію. Подібність між залежністю від азартних ігор і нав’язливими думками була виявлена лише нещодавно, пише Psych Central.
Фахівці знайшли зв'язок між ігроманію і нав’язливими думками, здійснивши дослідження близнюків. Люди з нав’язливими думками важкого ступеня, які демонстрували специфічні форми поведінки, наприклад, панічно боялися мікробів або прагнули до порядку в довкіллі, часто страждали і від ігрової залежності. Судячи з усього, дані розлади схожі насамперед генетично.
За словами вчених, психіатри давно сумніваються в тому, до якого класу порушень варто відносити залежність від азартних ігор. Раніше ігроманію пов'язували з нездатністю контролювати імпульсивну поведінку, а зараз вона вважається залежністю. Дослідники сподіваються, що їхні висновки допоможуть розробити нові методи лікування ігрової залежності та нав’язливі думки, а також визначити, які біологічні причини лежать в їхній основі.
0 844
20-02-2015, 16:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Солодке та смачне печиво до чаю – це, як теплі і приємні спогади з дитинства
Всі рецепти ...
• Теги