додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вчені пояснили причину агресії Путіна

Препарат ботокс, який застосовують для підтяжки шкіри на обличчі, може завдати непоправної шкоди здоров'ю. Згідно з останніми дослідженнями, його використання небезпечне для зору і головного мозку. Виявляється, в 2012 році від ботокса осліпли, як мінімум, 32 людини, повідомляє Daily Mail.
Раніше в ЗМІ неодноразово з'являлася інформація, що ін'єкції ботокса неодноразово робив президент Росії Володимир Путін, який виглядає набагато молодшим за свої роки (61 рік).
Один із найвідоміших британських пластичних хірургів Джуліан де Сілва каже, що ускладнення при використанні ботокса виникають, коли ця гелевидна речовина випадково потрапляє в лицьову артерію.
"Якщо ботокс потрапить в артерію, яка постачає киснем задню частину очей, це може призвести до втрати зору, а також до інсульту. Існує небезпека, що речовина заблокує надходження кисню до мозку", - заявив авторитетний британський лікар.
Відповідно до одного з досліджень на тему шкоди ботокса, в 2012 році в Британії 32 людини осліпли після його застосування. Як мінімум, у чотирьох пацієнтів цей препарат для омолодження викликав інсульт і пошкодження мозку. Цікаво, що це далеко не перші дані про побічні ефекти, які може викликати ботокс.
Раніше повідомлялося, що популярний препарат знижує чутливість людини. Іншими словами, обмеження можливості виражати емоції на обличчі, що неминуче відбувається після ін'єкції ботокса, послаблюють зв'язок нервів з мозком. Це неодмінно позначається на спектрі відчуттів, які може відчувати людина. Крім того, з цієї ж причини ботокс заважає людині почуватися щасливішими, адже можливість посміхатися безпосередньо пов'язана з нашим настроєм.
Лікарі нарікають, що виробники ботокса замовчують побічні ефекти, які можуть виникнути після ін'єкції препарату.
0 61 542
16-04-2014, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...