RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Ото в них робота славна…»


Депутати цілуються, обнімаються, а артист хору імені Верьовки апелює до керівника: "Я вже казав – для Звягільського я співати не буду".

– Ну геть вже нас не поважають. Раніше такого не було – молода вокалістка хору імені Верьовки у пишному національному одязі обурюється до своїх колег. Артистів загнали на ложу преси за 1,5 години до відкриття пленарного засідання 27 листопада. Ближче до 10.00 тут утворилась тиснява: фотографи та хористи не могли поділити місце для роботи.

Чоловік у вишиванці кладе руку на плече фотографу, який переглядає на фотоапараті щойно зроблену світлину: "Ану стривай. То хто такий противний на передньому плані? Ківалов? Ото скотина… Знову проліз у Раду. А я й не знав".

О 10.30 спікер Олександр Турчинов просить найстаршого депутата Верховної Ради Юхима Звягільського оголосити відкритим перше засідання нового скликання. Диригент хору диктує співакам ноту – готує артистів до символічного виконання пісні "Боже Великий, єдиний". Хорист Олександр з Київщини апелює: "Я вже казав – для Звягільського я співати не буду".

"З Мирним вітався, а з Папієвим – ні"

– Я не читав коаліційну угоду, але обіцяю це зробити. Ви думаєте, що я багато чого у політиці не розумію? Може воно так і є. Але я буду вчитися, – говорить одягнений у камуфляжну коричневу форму депутат-козак Михайло ГАВРИЛЮК, якого оточили десять телекамер центральних телеканалів.

Михайло – чи не найбільш улюблений народний обранець серед журналістів. Дівчина на високих підборах з мікрофоном підходить до новообраного депутата, щоб помірятись із Гаврилюком. "А он нє такой уж і большой, как казалось", – говорить своєму операторові. Той жартує: "Ти про його зріст, чи про щось інше?".

Нардеп Михайло Папієв крокує коридором парламенту на другому поверсі, спілкуючись із Юлією Льовочкіною. На прохання чернівецьких журналістів дати інтерв’ю, він посміхається: "Зараз я ці документи підпишу, а тоді я вам усе дам". Депутат приносить підписану присягу працівниці апарату ВР і зникає у натовпі. До завершення засідання сесійну залу не покидає.

Нардеп Микола ФЕДОРУК вітається із десятьма людьми по дорозі від входу до парламенту до дверей сесійної зали. Каже, що сьогодні бачив двох нардепів-буковинців "з того берега" – Івана Мирного та Михайла Папієва.

– З Мирним вітався. Навіть кількома словами перекинулись. А з Папієвим – ні, – каже нардеп. – Треба буде поспілкуватися з колегами про подальше існування міжфракційного об’єднання "Буковина". Воно, звісно, не мало якогось офіційного характеру, а радше моральний – воно допомагало об’єднуватись довкола важливих проблем, які потрібно вирішити в області.

Чоловічий туалет на другому поверсі парламенту перетворився у курилку: незважаючи на заборону паління у будівлях Верховної Ради, її порушують як журналісти, так і політики. Новообраний нардеп Іван РИБАК закурює цигарку, розмовляючи по телефону. Дивиться на своє відображення у дзеркалі. "Добре, що твої проблеми вирішились. А за вітання – вдячний", – каже обранець комусь у розмові по мобільному.
– Сьогодні мене разів 30 вітали з початком роботи у Раді – і смс-ками, і дзвінками, – каже Рибак. – Але першими мене привітали батьки. Тато сказав мені: "Синку, благословляю тебе на добру справу для українського народу".

…А окурків залишили в умивальнику

– Дуже неоднозначні почуття тут, – каже екс-мер Новодністровська Руслан ПАНЧИШИН, який вперше потрапив до приміщення Верховної Ради. Віднедавна Руслан працює заступником голови Херсонської ОДА. – Приїхав сюди, бо губернатор відправив. Він на таких заходах бував не один раз. Каже: "Поїдь ти, Руслан, бо мені там уже нецікаво". З одного боку, я радий і гордий тим, що тут присутні такі патріоти, як наш козак Михайло Гаврилюк. А з іншого – огидно дивитись на тих, хто голосував за диктаторські закони, хто стільки років грабував нашу державу.

За п’ять хвилин до початку засідання до сесійної входить Юлія Тимошенко. У день відкриття нового політичного сезону вона святкує свій 54 день народження. Тимошенко підходить до нардепа Оксани Продан, вітаються обіймами й поцілунком у щоки. Після цього Продан йде до коридору.

– Ми маємо дати людям працювати: незалежно від того, хто це – чиновник, підприємець чи контролер, – каже вона журналістам.
"О, цей пафос. Всі ви наче навчені так говорити. Ніякої конкретики. Та будьте простішими", – чоловік років 70 з палицею у руці, коментує щойно почуту заяву депутата.

Переможець виборів на 203 окрузі Григорій ТІМІШ розглядає коридор на третьому поверсі Верховної Ради. Каже, що настрій у нього святковий.

– Це для мене щось нове. Але повірте – я не "кину" своїх виборців і буду виконувати все, що обіцяв перед виборами, – каже він. – Я готовий допомагати усім – і навіть Іванові Семенюку, який був моїм опонентом. Я знаю, що у нього велике підприємство, і він точно не обійдеться без моєї допомоги як депутата. Допоможу, навіть якщо він не буде до мене звертатися. Я взагалі можу співпрацювати з усіма – і мені не важливо, з якої партії та людина.

– І навіть з Папієвим готові до співпраці?

– З Папієвим не бачу себе поруч. Після того, як він свого часу погрожував мені та моїй сім’ї, я навіть не можу собі уявити якусь роботу з ним.
Депутата Дмитра Яроша під входом до сесійної зали оточили десятки телекамер.

"У вас візитка є з собою?", – запитує дівчина. Дмитро посміхається: "Ні, не взяв". "А як же вас впустять до залу?", – вигукує журналіст. Депутат відчиняє двері, але охоронець не дає Ярошу увійти в залу – просить документи. Дмитро дістає з кишені посвідчення нардепа і пред’являє його.

"Ох і накурили тут. А окурків залишили в умивальнику", – у чоловічій вбиральні скаржиться прибиральниця, дістаючи з пластмасового баку чорний пакет зі сміттям.

"А шо ж їм: прем’єра обрали, перед камерами попіарились, – відповідає чоловік, який міняє лампочку в туалеті. – Тепер підуть на тиждень у відпустку. А там – і новорічні канікули. Ото у них робота славна…"
Микола КОБИЛЮК

Що проголосувала Рада на першому засіданні

Головою Верховної Ради обрано народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Володимира Гройсмана.
За це рішення проголосували 359 народних депутатів.
Кандидатуру Гройсмана на посаду голови ВР висунули фракції "Блоку Петра Порошенка", Радикальної партії, "Самопоміч", а також "Батьківщини" та "Народного фронту".
Верховна Рада також 341 голосом підтримала обрання Арсенія Яценюка головою уряду.
28-11-2014, 10:29
Коментарів 0 Переглядів 2 873

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.