RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

ДО МІСЬКРАДИ УВІРВАЛИСЯ СКЛИКАНІ БЕШЛЕЄМ ПЕНСІОНЕРИ

Під Чернівецькою міськрадою зібралася сотня пенсіонерів, які вимагають у депутатів не відміняти соціальні проїзні.

ДО МІСЬКРАДИ УВІРВАЛИСЯ СКЛИКАНІ БЕШЛЕЄМ ПЕНСІОНЕРИ


Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Люди увірвалися до сесійної зали й вимагають у секретаря міськради Ярослава Кушнірика відставки.

ДО МІСЬКРАДИ УВІРВАЛИСЯ СКЛИКАНІ БЕШЛЕЄМ ПЕНСІОНЕРИ


Вони вигукують "Відставка!", "Ганьба!".

Водночас депутат Володимир Бешлей підійшов до Кушнірика і кричить йому "Йдіть геть!".

Між представником Самооборони та депутатом Анатолієм Чесановим виникла суперечка, вони штовхаються.

ДО МІСЬКРАДИ УВІРВАЛИСЯ СКЛИКАНІ БЕШЛЕЄМ ПЕНСІОНЕРИ


Ярослав Кушнірик закликає запрошених на сесію заспокоїтись. А події у міськраді у понеділок назвав "хорошою виставою". Він пояснює пенсіонерам, що сьогодні міськрада не планувала розглядати питання про відміну соціальних проїзних. Депутат Бешлей вигукує: "Я пропоную розглянути".

ДО МІСЬКРАДИ УВІРВАЛИСЯ СКЛИКАНІ БЕШЛЕЄМ ПЕНСІОНЕРИ


ДО МІСЬКРАДИ УВІРВАЛИСЯ СКЛИКАНІ БЕШЛЕЄМ ПЕНСІОНЕРИ


Разом з тим, Кушнірик повідомив, що на сьогоднішню сесію запрошені всі перевізники Чернівців. Просить, аби люди відвйшли від трибуни сесійної зали й дали слово з трибуни одному з перевізників.

Люди метушаться, перебивають Кушнірика.

З трибуни виступає пенсіонерка, яка говорить про те, що вона проти відміни соціальних проїзних. "Я дякую тим, хто був ініціатором того, що їх ввели".

Бешлей пропонує перейти до розгляду порядку денного та пропонує включити до нього питання про введення мораторію на відміну соціальних проїзних та підвищення вартості проїзду. Пенсіонери вигукують: "Молодець!".

Депутат Олена Калмикова пропонує пенсіонерам прийти у вівторок о 10.00 до 105 кабінету міськради, щоби за круглим столом з перевізниками міста обговорити цю проблему.

Чесанов з трибуни вигукує про те, що питання про відміну соціальних квитків - це ганьба. "Шановні наші батьки! Ви сьогодні прийшли, щоб відстояти ваші права! (...) Ви заслуговуєте на повагу від депутатів! Ми з вами звідси не нікуди не підемо!". Пенсіонери йому плескають і вигукують: "Молодець!".

Також Чесанов заявив, що рішення про відміну соціальних проїзних діятиме з 25 травня, тобто у день виборів. Депутати сміються із заяви Чесанова.

З трибуни по черзі виступають пенсіонери. Слово дали активісту з Калинівського ринку Ользі Чорній. Вона вигукує про "депутата Чесанова, який прийшов сюди захищати ваші права".

Депутат В’ячеслав Кишлярук пропонує депутатам розглянути питання щодо соціальних проїзних на наступній сесії міськради. "В такій атмосфері ми не можемо працювати. Давайте припинимо всі дискусії та образи, і повернемося до нормальної роботи", - сказав він пенсіонерам.

З трибуни виступає представник фірми-перевізника "Багіра". Вона просить пенсіонерів не слухати розповіді депутатів, бо відколи у місті діють соціальні проїзні, фірма не отримала жодної копійки відшкодування від мерії. Пенсіонери вигукують їй "Ганьба!". Ольга Чорна сперечається з нею. Одна пенсіонерка намагається вдарити жінку сумкою по голові.

Депутат Валерій Чинуш штовхається з активістом Самооборони та намагається його видворити з сесійної зали. Активіста штовхають і пенсіонери.

Кушнірик просить пенсіонерів заспокоїтись і дати депутатам працювати: "З того часу, як ви прийшли, ми в роботі не просунулись ні на крок".

Бешлей заявив, що йому хтось надіслав смс-повідомлення з погрозами, і звинувачує в цьому Ярослава Кушнірика.

ДО МІСЬКРАДИ УВІРВАЛИСЯ СКЛИКАНІ БЕШЛЕЄМ ПЕНСІОНЕРИ


Він вимагає негайно внести в порядок денний і проголосувати питання про введення мораторію на скасування проїзних квитків та підвищення вартості проїзду у маршрутках. Пенсіонери відреагували на це оплесками.

Кушнірик оголошує про те, що ставить на голосування пропозицію Кишлярука і просить людей дати можливість депутатам сісти за свої місця.

До сесійної зали увійшов екс-секретар міськради Віталій Михайлішин. Він роздає підліткам автографи.

Депутат Олексій Каспрук пропонує, щоби тролейбусне управління придбало кілька автобусів "Богдан", які би безкоштовно возили пільгові категорії чернівчан. Люди з обуренням зустріли заяву Каспрука.

Михайлішин з трибуни заявив, що питання по соціальних проїзних "можна було вирішити ще минулого четверга".

"Якщо когось непокоїть прізвище Михайлішин на соціальному проїзному, то давайте напишемо там Каспрук, Ватаманюк або Кушнірик", - сказав Михайлішин.

Пенсіонери вигукують: "Рішення!", щоправда не дають можливість депутатам розсістися за свої місця.
Редактор: Микола Кобилюк
28-04-2014, 10:20
Коментарів 0 Переглядів 7 689

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.