RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Десять палаців, що розташовані у Чернівецькій області, потрапили до рейтингу видання "Україна інкогніта".

Про це у своїй публікації пише Андрій Бондаренко.

10. Банилів-Підгірний (Сторожинецький район). Палац Гросса та Урсакі.

Палац був збудований в кінці 19 на початку 20 ст. Нині в будівлі лікувальний заклад.

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


Читайте також: Чернівці потрапили до рейтингу мальовничих місць для відпочинку влітку

9. Хлівище (Кіцманський район). Палац Отто і Лізи Гольднер.

Палац був побудований у 1876 році, мав три поверхи і, навіть, водогін. Поруч стояла ґуральня. Третій поверх був розібраний вже за часів незалежності за вказівкою місцевої влади. 

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


8. Дубівці (Кіцманський район). Палац барона Шимоновича.

Цей будинок, побудований у 1914 році бароном Шимоновичем, декілька років слугував йому родовим маєтком. У наші часи тут розташувалася сільська рада. 

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


7. Стара Жадова (Сторожинецький район). Палац графа Сикантина.

Виконаний у традиційному для кінця ХІХ століття стилі модерн (1893 р.), палац зовні прикрашений кам’яним орнаментом з зображеннями рослин і тварин. Над парадним входом на другому поверсі розташований балкон.

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


6. Череш (Сторожинецький район). Панський маєток із Леніном та Сталіном.

За містком через Малий Серет дорога повертає праворуч, і приблизно через кілометр побачимо те, що шукаємо: комплекс геріатричного закладу для психоневрологічно хворих. Так, саме не території психіатричного санаторія розташовані об’єкти, побачити які в далекий закуточок Сторожинеччини їдуть цінителі палацового мистецтва та пам’ятників тоталітарної епохи.  У парку, що оточує палац, і є територію психоневрологічного закладу поруч з іншими сюрреалістичними скульптурами на кшталт оленя, розташований пам’ятник, якій вже став легендою.

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


5. Сторожинець. Палац Оренштайнів.

Двоповерховий палац із балкончиком на другому поверсі, червоним черепичним дахом та спостережною башточкою, який ми бачимо сьогодні, побудували нові власники Оренштайни на початку ХХ століття. 

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


4. Карапчів (Вижницький район). Палац Криштофовичів.

Палац у Карапчеві збудував заможний вірменський купець Криштофович. Він триповерховий з високою чотирикутною баштою, увінчаною зубцями-мерлонами. Зараз тут розташована сільська школа. 

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


3. Чортория (Кіцманський район). Палац Манеску.

Читайте також: Гірське селище на Буковині потрапило в ТОП-10 місць, які варто відвідати туристу

Точну дату побудови палацу ніхто не знає. У переліку місцевих пам’ятків архітектури Чернівецької області палац датовано ХІХ століттям. Проте в інших джерелах визначена інша дата його побудови: кінець XVII – початок XVIII століття. Також є невизначеність і з його назвою. У вищезазначеному переліку пам’ятка значиться, як "Палац Манеску"

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


2. Вікно (Заставнівський район). Палац де Зота.

Палац побудовано у 1809 році власником великого маєтку у Вікні відставним капітаном-бароном де Зотте у романтичному західноєвропейському стилі. Палац оточує заснований у 1860 році парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва, в якому ростуть 28 видів рідкісних дерев, серед яких такі реліктові, як гінкго, платан та дуби віком понад 250 років. Є навіть романтична "Алея закоханих".

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


1. Буденець (Сторожинецький район). Палац Мікулі.

За переказами, палац побудував пан Мікулі, за якого вийшла заміж донька землевласника Волчинського. Навколо палац оточував дендропарк, від якого сьогодні залишився лише невеличкий сквер з 300-річним дубом. Поруч з палацом розташований невеличкий флігель. Палац Мікулі дійшов до наших часів майже в ідеальному стані, і є однією з найоригінальніших пам’яток палацового мистецтва на Буковині. Сьогодні в палаці розташована загальноосвітня школа з румунською мовою навчання.

ТОП-10 палаців Буковини: історичні будівлі, що вражають туристів


Нагадаємо, легенди про підземну річку та вулкан на Буковині потрапили в ТОП-10 популярних блогів.
Редактор: Микола Кобилюк
11-11-2015, 23:11
Коментарів 0 Переглядів 9 597


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!