RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На Буковині за кошти митниці планували ремонтувати дорогу, на яку вже виділили 37 мільйонів, - нардеп

У Чернівецькій області в рамках експерименту про ремонт доріг за кошти, які заробила митниця, планували ремонтувати дорогу Івано-Франківськ-Чернівці, на ремонт якої виділили 37 млн грн ще навесні цього року.

Про це на неформальній зустрічі з представниками ЗМІ повідомив народний депутат Максим Бурбак.

Він прокоментував ситуацію щодо заяви депутатської групи "Буковина" про те, що відмовився голосувати законопроект про зміни до Бюджетного кодексу, якими передбачено використати частину доходів від митниці на ремонт доріг в Одеській, Львівській, Волинській та Чернівецькій областях.

За словами М.Бурбака, спочатку на пропозицію голови Одеської ОДА уряд розробив законопроект "Внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування реконструкції автомобільних доріг загального користування державного значення Одеса-Рені".

"Було вирішено, як експеримент, зробити цю конкретну дорогу за кошти зароблені поверх плану Одеською митницею… Тобто, чим більше коштів зможе отримати митниця, то 50 відсотків перевиконання плану надходжень буде залишатися в бюджеті області для будівництва доріг", - зазначив нардеп.

- Згодом Адміністрація Президента України зареєструвала подібний законопроект, який передбачав "Внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування доріг". Законопроект був добре підготовлений, тому що тут є і назви об’єктів, перелічено конкретні дороги. На зустрічі голів парламентських фракцій з Президентом, приблизно два тижні тому, йшлося про законопроекти, які будуть виноситись до сесійної зали. Я звернувся до Президента: "Петре Олексійовичу, у Чернівцях також є митниця і теж немає доріг!" Президент відповів, що мене почув, - продовжує народний депутат.

- Доходить справа до голосування цього законопроекту в сесійній залі. Представник Президента України Степан Кубів презентує президентський законопроект, - можете перевірити це по стенограмі. Підхожу до нього і нагадую про Чернівці. Він відповідає: даємо Чернівці з голосу. Далі йде пояснення для чого потрібен цей закон і перелічуються автомобільні дороги… Івано-Франківськ-Чернівці. Та, коли лунає пропозиція голосувати в цілому я кажу "стоп". Ми не голосуємо в цілому, тому що я не бачу на які об'єкти в Чернівецькій області будуть виділятися гроші. Якщо ми голосуємо за Івано-Франківськ-Чернівці, то на 37 мільйонів з 700, які проголосували ще навесні, вже проведені тендери, зараз почнеться будова. Нам туди більше грошей не потрібно… Потрібно було зібрати засідання міжфракційного об’єднання "Буковина", покликали представника Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області, запитати, де у них особливо критична ситуація, куди потрібно першочергово направити кошти з бюджету. Отак це робиться, між першим і другим читанням. А якщо виділяти кошти на об'єкти без тендерної документації, тобто іти таким шляхом, яким пропонують йти популісти, то тільки у вересні проведуть тендера, гроші прийдуть у грудні і їх повернуть назад до бюджету. Гроші на дороги в листопаді місяці вже не потрібні. Сипати в калюжі асфальт - розбазарювання державних коштів, - зазначив М. Бурбак.

- Натомість я між першим і другим читання цього законопроекту вніс до нього поправки. Зокрема, пропоную на дороги загального користування Чернівецької області державного значення – Житомир-Чернівці, Чернівці-Вашківці-Путила. І нарешті Чернівці-Заставна. Хіба її не потрібно зробити? Ось так робиться, - зауважив народний депутат. – А просто дати на Івано-Франківськ-Чернівці, де вже є 37 мільйонів, це не по державному. Найправильніше в цій ситуації є підготувати зміни до Державного бюджету на 2016 рік, де передбачити: понадпланові надходження від митниці розподіляються на дороги. Тому що нинішній бюджет вже сформований і його треба довести до кінця року. А зараз розбалансувати його на мільярд гривень – неправильно, - зауважив нардеп.
Редактор: Igor
21-07-2015, 12:11
Коментарів 0 Переглядів 2 344

Теги -
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!