RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Серед претендентів на голову ДФС Оксану Продан вважають людиною Фірташа

Нардепа Оксану Продан можуть не призначити головою Державної Фіскальної служби через давню образу прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка на оточення буковинки.

Про це йдеться в статті "Державну фіскальну службу може очолити людина Дмитра Фірташа", яку опублікувало видання Ipress

Зокрема, видання, перелічуючи всі 11 кандидатур на цей пост, зазначає, що найбільші шанси очолити ДФС має Оксана Продан.

"Вона – беззаперечний фахівець у сфері податків та митної політики. Ще з 2005 – член Громадської ради при Державній митній службі України, та секретар Ради імпортерів при уряді. З червня 2008 по травень 2010 – голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів. У 2010 році була одним з лідерів протестів акцій малих підприємців проти прийняття проекту податкового кодексу, голова громадської організації "Всеукраїнське об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу "Фортеця", - пише видання.

Читайте також: Кличко приніс буковинці Оксані Продан букет квітів через тиждень після дня народження

Разом з тим, у публікації згадується про чоловіка Оксани Продан Василя, якого називають одним з неформальних господарів Калинівського ринку в Чернівцях - одного з найбільших оптових ринків України та потужним продавцем імпорту на цьому ж ринку.

"Ймовірно, саме тому Оксана Продан так палко боролася проти касових апаратів на українських ринках", - пише видання.

"Однак очевидний конфлікт інтересів між родинним бізнесом та роботою у ДФС (у випадку її призначення) – це лише "квіточки". Адже родина Проданів тісно пов’язана із групою Дмитра Фірташа", - пише Ipress

"Чоловік Оксани Продан – Василь Продан – це людина, до якої чернівецький бізнес звертається в тому разі, коли потрібно знайти захист від влади. І знаходить його щоразу в голови Об’єднаного руху роботодавців України Дмитра Фірташа", – писала ще у 2012 році Юлія Мостова, один з найавторитетніших та найбільш поінформованих журналістів країни.

Після приходу до влади Віктора Януковича, Геннадій Москаль назвав Василя Продана "смотрящим" за Чернівцями.

"Вибудувана система управління Чернівцями (Борисов віддає команду своєму університетському товаришу, "рядовому члену міськвиконкому" Василю Продану, а той забезпечує її виконання... Нині ця система все частіше застосовується у зворотному напрямку: підрозділи міськвиконкому і "поважні" депутати приходять до Василя Софроновича зі своїми потребами і "хотілками", а той, виконуючи роль фільтра, намагається отримати "згори" або "добро", або "бабло", – писало у 2013 році чернівецьке видання "Місто Ч".

Читайте також: Буковинка, яка хоче стати головою фіскальної служби, обіцяє ліквідувати зловживання у сплаті податків

Згаданий тут Юрій Борисов – родич і права рука Дмитра Фірташа, а також кум Оксани Продан. Донедавна очолював державну компанію "Укргазвидобування", до цього працював у безпосередньо структурах олігарха. І який разом з сім’єю Проданів контролює все той же ринок "Калинка". За інформацією The Times of Israel, після Революції Гідності Борисов з родиною перебрався до Ізраїлю, і зараз ізраїльські слідчі проводять розслідування проти нього у справі підкупу тамтешніх чиновників задля отримання віз…

У 2011 році чернівецький клан Фірташа на чолі з Юрієм Борисовим та Василем Проданом брутально усунув з посади тогочасного мера Чернівців Миколу Федорука – давнього приятеля та бізнес-партнера оточення Арсенія Яценюка. Нині – депутата ВР від "Народного фронту". І саме цей епізод, до речі, може перешкодити Оксані Продан отримати таку бажану посаду. Адже Арсеній Петрович образ, як правило, не забуває…

Хоч поза усяким сумнівом, рішення про призначення на таку стратегічну посаду як голова ДФС ухвалюватиме не міністр фінансів Наталія Яресько і навіть не прем’єр-міністр, а особисто Петро Порошенко. Цікаво, чиї аргументи будуть для нього переконливішими – Арсенія Яценюка чи Дмитра Фірташа?

У 2011 році чернівецький клан Фірташа на чолі з Юрієм Борисовим та Василем Проданом брутально усунув з посади тогочасного мера Чернівців Миколу Федорука – давнього приятеля та бізнес-партнера оточення Арсенія Яценюка. Нині – депутата ВР від "Народного фронту". І саме цей епізод, до речі, може перешкодити Оксані Продан отримати таку бажану посаду. Адже Арсеній Петрович образ, як правило, не забуває…", - зазначає столичне видання.

Як відомо, однопартієць Оксани Продан заявив, що вона занадто багато знає про системи "відмиву" в податковій галузі.

Нардеп Оксана Продан пройшла до фіналу відбору кандидатів на пост глави Фіскальної служби
Редактор: Микола Кобилюк
27-04-2015, 17:59
Коментарів 0 Переглядів 2 431


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!