RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Виробництво двох фільмів, зйомки яких проводились на території Чернівецької області, призупинили через брак коштів.

Про це йдеться в публікації BBC "Напівготові: українські фільми, на які бракує грошей", пише molbuk.ua

Зокрема, серед фільмів, виробництво яких призупинене видання називає історичну стрічку "Максим Оса", яку знімали в Хотині та Кам’янці-Подільському, а також "Гніздо горлиці", зйомки якої частково відбувалися у Чернівцях.

Водночас, зазначається, що двоє акторів, які знімалися в цих фільмах, померли, не дочекавшись їх виходу на екрани.

Зйомки цих картин заморожені, бо держава не виконала своїх зобов’язань за угодами з кіностудіями і не профінансувала свою частину бюджету стрічок, каже режисер Дмитро Томашпольський з Національної спілки кінематографістів України.

"З боку студій усе повністю виконано. Державна частина коштів не надійшла", - каже пан Томашпольський, додаючи, що затримки почалися ще минулого року.

У Державному агентстві з питань кіно цю проблему визнають і пояснюють: передбачених бюджетом грошей досі немає. Попри це, каже речник Держкіно Ярослав Підгора-Гвяздовський, держава таки змогла повністю профінансувати свою частку принаймні в деяких фільмах, однак через проблеми в економіці і війну вони ще не готові.

"Усі фільми, які стоять у виробництві, з об'єктивного чи навіть суб'єктивного погляду, доцільні до прокату. Вони різноманітні, різножанрові. Є ко-продукційні фільми, в яких участь беруть по чотири країни. Це круто. Але якщо гроші не виділяються, закінчити їх немає можливості, як не крути", - додає речник Держкіно.

Дмитро Томашпольський каже, що коли виробництво фільму призупиняють на цілий рік, у кінопроцесі відбуваються незворотні зміни: "Зупиніть на рік доменну піч і скажіть: буде з неї якась користь?"

Минулого року помер актор Віталій Лінецький, який знімався відразу в двох ще не готових картинах: "Толоці" і "Гнізді горлиці". Восени загинув росіянин Олексій Девотченко, який грав Леніна у фільмі "Моя бабуся – Фані Каплан". Сцену, в якій він не встиг зіграти, знімали за допомогою дублера і з використанням комп’ютерної графіки.

Дивіться також: У Хотинській фортеці знімали український трилер за 63 мільйони (ФОТО)

Режисерка "Моєї бабусі..." Олена Дем'яненко розповіла, що картина готова на дві третини. І поки держава боргує обіцяні 4 млн гривень, які мали перерахувати ще в червні, автори шукають кошти серед іноземних партнерів, щоб зняти сцени, де не потрібно багато витрачатися на декорації і костюми.

"Ми вже навіть не затинаємося, щоб ці гроші проіндексували, - додає Дмитро Томашпольський, пояснюючи, що витрати на кіновиробництво чітко прив’язані до долара. - Ми хочемо, щоб держава просто виконала свої зобов’язання".

На виробництво двох фільмів, які знімали на Буковині, нема грошей


Фільм "Гніздо горлиці" - це українська соціальна драма, яка порушує проблему еміграції українських жінок. Головна героїня – звичайна буковинська жінка, яка залишає чоловіка та доньку і їде в Італію на заробітки. Повернувшись на Батьківщину жінка не може адаптуватись до попереднього життя – чоловік і донька стали іншими. Тай сама заробітчанка – вагітна від італійця.

Читайте також: У Чернівцях завершилися зйомки фільму за сценарієм буковинця



Головну чоловічу роль у стрічці зіграв відомий актор Віталій Лінецький. Головну жіночу роль виконала Римма Зюбіна. У картині також знялися Ірма Вітовська, Олександра Сизоненко, Максим Канюка та інші.

Нагадаємо, зйомки цього фільму відбувалися влітку 2014-го у Чернівцях.

А ось стрічка "Максим Оса" стала першою в історії українського кінематографа екранізацією коміксу. Це історичний детектив, знятий за мотивами коміксу Ігоря Баранька "Максим Оса: Людина з того світу".

На виробництво двох фільмів, які знімали на Буковині, нема грошей


Головним героєм стрічки є козак-відлюдник. З Січі його посилають розслідувати вбивство, що сталося в панському домі.



Як відомо, раніше фільми "Гніздо горлиці" та "Максим Оса", які знімали торік на території Чернівецької області, увійшли до переліку найочікуваніших кінопрем’єр 2015 року.
Редактор: Микола Кобилюк
15-04-2015, 15:44
Коментарів 0 Переглядів 2 503

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.