RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Мене виключили з фракції за моєї відсутності», - депутат-регіонал Ігор Урсулян


На сесії міськради 25 липня депутат-регіонал Ігор Урсулян оголосив про отримання протоколу засідання фракції ПР щодо свого виключення із фракції ПР, який датований 27 березня 2013 року. Ми звернулися до нього за коментарем з приводу цієї ситуації.

- Я сам не виходив з фракції. Мене з неї виключили. Про це свідчить документ, який учора я отримав, - заявив Ігор Урсулян.

- Це стало для вас несподіванкою?

- Ні, про це кулуарно розмовляли вже не перший місяць. Крім того, протокол датований 27 березня 2013 року. Про це вже велася розмова. Мене на тому засіданні фракції не було. Рішення фракції приймалося за моєї відсутності. Воно не відповідає статуту Партії регіонів, регламенту міської ради. Якщо це питання виноситься, то людина, як мінімум, повинна бути присутня на цьому засіданні.

- Наскільки комфортно вам працюватиметься з людьми, котрі зараз з вами так вчинили?

- Я є депутатом-мажоритарником міського виборчого округу №8. Я захищав і захищатиму інтереси своїх виборців. Вважаю, що основною причиною мого виключення з фракції було те, що я перешкоджав тому чи іншому "дерибану" земельних ділянок, голосуванню за перерозподіл бюджетних коштів, яке не відповідало інтересам громади міста Чернівці. Я рахую, що, в окремих випадках, нераціонально виділялися бюджетні кошти, в тому числі газеті "Чернівці", що проект рішення про перекриття вулиці Шиллера літнім майданчиком суперечив інтересам людей та був незаконним тощо … Це ж саме стосується розподілу земельних ділянок людям, які не були черговиками або перебували в черзі далеко не першими у списках. Про це я твердив неодноразово і на засіданні робочих комісій, і на засіданнях фракції. Я говорив про те, щоби землю виділяли згідно з чергою, а не згідно із клопотаннями окремих депутатів. Я за час своєї роботи у міськраді, за 2,5 року, не подав жодного клопотання щодо виділення моїм, як стверджують окремі депутати, виборцям земельних ділянок. Є у мене такі люди, котрі звертаються за виділенням землі – стоять у черзі на тисячно-двотисячних місцях. То що, тепер їм відмовитися від місць у черзі?

- Морально ви були готові до того, що вас виключать із фракції? Свого часу схоже вчинили з депутатом Василем Максимюком…

- Морально був готовий. Я дуже поважаю вчинок Василя Максимюка. Ви прекрасно знаєте, як він відстоював інтереси Калинівського ринку. І наскільки надходження до бюджету за період його керівництва збільшилися. Я нічого не маю проти нинішнього керівника Калинівського ринку як людини. Але як професіонал, він прийшов на готове.

«Мене виключили з фракції за моєї відсутності», - депутат-регіонал Ігор Урсулян


Щодо оформлення протоколу, згідно з яким мене виключили з фракції, то маю чимало зауважень. Я залишаю за собою право звернення до вищих керівних органів Партії регіонів. Протокол я отримав тільки через чотири місяці. Він навіть не має номеру. На засіданні фракції мене не було. Цим же протоколом підтверджуються "повноваження заступників голови фракції" Василя Дутчака та Ростислава Білика. Мені ж вручили протокол за підписом головуючого Віталія Михайлішина. Він що голова фракції, чи заступник? Він такий самий член фракції, яким був я.

- Які будуть ваші подальші дії?

- Я стоятиму на захисті прав своїх виборців – з округу №8. Клопотатиму за виконання тих чи інших рішень і втілення їх у життя. Маємо великий перелік справ, які не зроблені.

Щодо себе, то як член ПР, залишаю за собою право звертатися не лише до вищих керівних органів партії, але й до голови обласної партійної організації. Адже невідомо в курсі, чи не в курсі цієї справи Михайло Папієв, хоча він неодноразово з нами зустрічався.

- Спостерігаємо тенденцію: як вчинили з вами, так вчинили з Максимюком і зараз така сама ситуація з Тимофеєвим. Як це позначиться на політичних процесах у місті?

- Відповім по-філософськи. За цими випадками ми бачимо керівництво поверхневої маленької структури "Рідне місто". Нашим містом керує "Рідне місто".

Я в партії з 2005 року. То був критичний час для Партії регіонів. А нині нас, старих партійців у міській раді можна порахувати на пальцях однієї руки. Є така приказка: "Пережили голод, переживемо й достаток". Ті, хто вступили в 2010-2011 роках в ряди Партії регіонів – прийшли на все готове. Я більше, ніж впевнений, що ці люди в подальшому перефарбуються в той чи інший колір, який буде необхідний для того, щоб зберегти свої посади і місця при владі. Мені ж, як депутату-мажоритарнику, важливо, щоби у моєму округу працювали ліфти, щоби житлово-комунальна сфера була в нормальному стані, а дороги були відремонтовані.

Досьє "МБ"
Урсулян Ігор Павлович
Народився 1974 року і виріс у Чернівцях. Закінчив школу та Чернівецький політехнічний технікум, Одеську академію архітектури та будівництва.

По закінченні вузу працював у ПМК-76, приватних фірмах в Чернівцях та Одесі.

Нині працює заступником директора однієї з комерційних будівельних компаній Чернівців.

2006 року був обраний депутатом Одеської міської ради.

У 2010 році обраний депутатом міськради від виборчого округу №8 Чернівців.
Редактор: Микола Кобилюк
25-07-2013, 17:17
Коментарів 0 Переглядів 7 074

Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!