RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На мера Новодністровська – п’ятеро претендентів

У Новодністровську "на повну" готуються до позачергових виборів мера, призначених на 2 червня. "Регіонал", колишній мер, нинішній чиновник, комуніст та безробітний – цих п’ятеро боротимуться за крісло керівника міста енергетиків.

Трохи менше року тому опозиція вигнала зі своїх рядів екс-мера Новодністровська Руслана Панчишина – його звинуватили в підкупі виборців (роздаванні борошна) напередодні парламентських виборів. Тепер на вибори міського голови він іде із благословення партії "Реформи й порядок". Водночас опозиція знову підтримала його кандидатуру. Він став єдиним кандидатом від опозиції на посаду мера Новодністровська.

– Хоча нині він уже безпартійний, ми вирішили його підтримати, – каже голова облорганізації партії "Фронт змін" Олексій Каспрук. – Громада Новодністровська його раніше законно обрала. Але згодом Панчишина з посади мера усунули незаконно.

- Якщо я знову стану мером, то не повернуся, щоб із кимось зводити рахунки, – каже "МБ" Руслан ПАНЧИШИН. – Працюватиму на користь громади Новодністровська. Конкурентами вважаю всіх кандидатів на пост очільника міста. Звичайно, Партія регіонів вийде на вибори за рахунок адмінресурсу, а їхній кандидат вже брав участь у виборах мера. Тому чогось нового вони не запропонують. Однак у своїй перемозі я впевнений. Якщо йти в бій невпевнено, то для чого взагалі йти в такий бій?

Боротиметься за посаду мера й інженер Дністровської ГЕС-1 Володимир МЕЛЬНИК, якого висунула Партія регіонів. Він теж має досвід участі в передвиборних гонках: 2006 року на виборах міського голови він посів друге місце.

– Гадаю, мене підтримають працівники станції, – каже "МБ" Володимир Мельник. – Якщо мене оберуть мером, планую створити раду директорів міста. Бо так виходить, що місцеве самоврядування працює саме по собі, а директорський корпус, керівники підприємств стоять осторонь справ міста. Я хочу їх об’єднати – це буде опорою в місцевому самоврядування щодо вирішення всіх проблем. Також хочу вирішити проблему з міським пляжем – він мусить належати місту.

Комуністична партія теж висунула свого кандидата на посаду міського голови – тимчасово безробітного Анатолія КОБЕЛЬЧУКА.
– Якщо мене оберуть мером, сприятиму наданню більшої влади громаді Новодністровська, – каже він. – Створю громадську раду для того, щоб був більший контроль над владою. Гадаю, для того, щоб не приймалися кулуарні рішення, слід створити таку раду, яка матиме функцію наглядової.

– Жодних особливих коштів у мене не заплановано на проведення агітації, – продовжує Анатолій Кобельчук. – Я не багата людина. Обласна організація КПУ допомагає із друком матеріалів. Мені жодних коштів не виділяють. Я особисто йтиму до людей і особисто за себе агітуватиму. Жодної гречки, борошна… Вся рекламна кампанія – особисте спілкування з виборцями. (Микола КОБИЛЮК)

Цифра
8673 виборців обиратимуть мера Новодністровська
(інформація міської територіальної виборчої комісії)

Хто боротиметься за посаду мера
Анатолій Білоткач (Єдиний центр) – тимчасово безробітний.
Анатолій Кобельчук (КПУ) – тимчасово безробітний.
Володимир Мельник (Партія регіонів) – інженер Дністровської ГЕС-1.
Анатолій Болдашев (СДПУ(о) – перший заступник мера Новодністровська.
Руслан Панчишин ("Реформи й порядок") – підприємець.

Думка політолога

Головне протистояння – між опозиціонером та регіоналом

Ігор БАБЮК, керівник Буковинського центру виборчих технологій:

– У Новодністровську на дострокових виборах мера "вимальовуються" двоє кандидатів, які можуть отримати найбільшу підтримку виборців: від "регіонів" та опозиції.

Важко передбачити, хто переможе. Остання виборча кампанія, у якій брав участь Руслан Панчишин, виглядала не дуже порядно з його боку. Здається, навіть ті прихильники, які його підтримували, теж розчарувалися в ньому.
Ймовірний і такий феномен, який був на довиборах до облради на Кіцманщині: обрали Василя Залевського, відомого лікаря. Але ж ніхто не звернув увагу на те, що він є представником Партії регіонів. Гадаю, схожий сценарій може повторитися й тут. Якщо від опозиції не буде сильної узгодженої кандидатури, тоді оберуть інженера, якого більше знають як працівника ГЕС, ніж представника Партії регіонів.

Нинішній заступник мера Анатолій Болдашев може стати одним із кандидатів, який здобуде велику підтримку виборців. Але не думаю, що він зможе перемогти.

Тобто найбільше протистояння очікується між Мельником та Панчишиним.
Редактор: Igor
13-05-2013, 09:24
Коментарів 0 Переглядів 3 772

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.