RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Собака породи ротвейлер покусала 9-річну Яну Мельничук. Нещастя трапилось в неділю, 26 грудня, після обіду в селі Суховерхові на Кіцманщині. Від численних укусів дівчинка померла.

Відтягнути собаку від Яни намагалися родичі дівчинки та сусіди.

- Яночка гралася у наших сусідів вдома із їхньою дівчинкою Танею. Вдома крім дітей та собаки нікого не було: сусіди поїхали до Кіцманя, - розповідає 73-річна бабуся померлої дівчинки Стефанія ПАВЛЮК. - Таня прибігла до нас і сказала: "Біжіть боронити, бо Яну пес догризає". Туди побіг дід, але вже нічим не зміг допомогти. Дитина лежала на підлозі у крові. Сказала: "Я вже не можу". Все тіло онучки було погризене: голова, живіт, спина.

Жінка розповідає, що коли дівчинку поклали в авто, собака знову накинувся на неї.

- Приїхав господар собаки і поклав Яночку в машину, - каже Стефанія Павлюк. – Але хвіртку та двері авто не зачинив. До машини підбіг пес і почав тягнути її з авто. Я теж намагалась відігнати собаку, але пес на мене накинувся і погриз ліву руку.

- Коли я прибіг до сусідів рятувати Яну, пес стрибнув мені на груди, - розповідає дідусь покійної дівчинки Григорій МЕЛЬНИЧУК. - Потім він далі накинувся на дитину, почав кусати її за живіт. Яна верещала. Тоді я покликав сусіда та його зятя, щоб допомогли мені захистити малу.

- До мене прибігла сусідка і сказала, щоб Янку пес кусає, - каже 17-річна сусідка Мар’яна ФИСЮК. – Я навіть не встигла взутися, побігла босоніж. Підбігаючи до хати почула, що Яна стогнала від болю. Але не дуже голосно, певно вже сил не було. Я взяла віник і била ним собаку. Але пес не реагував на це. Я була шокована тим, що побачила: Янка лежала на підлозі у крові.

Тіло дівчинки зараз знаходиться у Чернівцях на експертизі. Собаку забрали перевірити на сказ. Поспілкуватись з господарями собаки кореспонденту "МБ" не вдалося. За словами мешканців Суховерхова, вони поїхали до Кіцманя. Стефанія Павлюк розповіла, що після цієї трагедії вона бачилась із сусідкою - власницею собаки.

- Мама Тані (дівчинки, з якою гралась покійна, - авт..) приходила вчора, - каже жінка. -Сказала: "Порадьте, що мені робити, щоби чоловік не сидів у в’язниці? Бо тепер я залишусь сама з дитиною". А я їй відповідаю: "А що нам робити? Ви вбили дитину!". Скільки разів ми казали цим сусідам, щоби вони прив’язали собаку чи закрили її!

- Сусід лиш сміявся, коли ми казали, щоб закрив пса, - каже Григорій Мельничук. - Він спеціально дражнив собаку, щоби той стрибав на людей. Приблизно місяць тому цей же пес покусав ще одного чоловіка.

- Той пес завжди кидався на людей, кусав їх, - каже тітка покійної дівчинки Наталія МЕЛЬНИЧУК. – Неодноразово мій син, повертаючись зі школи, не міг пройти повз того пса.

Померла дівчинка проживала з мамою та двома братиками, які на кілька років старші від неї. Батьки покійної розлучилися. Як розповіли в Суховерхівській сільраді, сім’я дівчинки - малозабезпечена, тому в селі вже почали збирати кошти на похорон Яни.

- Від цієї звістки все село шоковане, - каже секретар сільської ради Ярослава РАКОВІЦА. – Я не знаю, хто винен у цій трагедії. Власники собаки надаватимуть матеріальну допомогу родичам дівчинки. Також мені відомо, що вчителі та учні школи теж збирають гроші. Я бачилась сьогодні з мамою Яни. Вона у важкому психологічному стані. Казала, що лікарі надали їй допомогу. Нині сільрада теж вирішує питання щодо надання коштів родичам покійної. Сім’я не є дуже забезпеченою. Мама покійної дівчинки постійно була на роботі.

Як повідомив "МБ" прокурор Кіцманського району Михайло ІВОНЧА, наразі міліція здійснює дослідчу перевірку.

Василь ЗАЛЯВСЬКИЙ, головний лікар Кіцманської ЦРЛ

- Виклик у лікарню був о 14.50, і вже о 15.05 дівчинка була у лікарні. Вона перебувала майже у стані клінічної смерті. У неї виявили зламані верхні та нижні щелепи, у кількох місцях покусана голова, обличчя, шия. Дихальні шляхи залиті кров’ю. Від усього цього – больовий шок. Протягом півгодини дівчинці надавали допомогу в реанімації, та марно. Зараз триває судово-медична експертиза тіла.

Бабуся, яка кинулася захищати онучку від собаки, також постраждала. У неї – множинні рвані рани на руках. Зараз бабусю вже відпустили додому, обробивши рани. Також йде мова про те, щоб їй зробити щеплення від сказу. Собаку ж утримують у районній ветеринарній службі – перевіряють на сказ. (Микола КОБИЛЮК, Галина МАРКІВ)
Редактор: Igor
26-12-2011, 18:40
Коментарів 0 Переглядів 3 335

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.