RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Депутатів Чернівецької міської ради Анатолія Чесанова, Володимира Кедя, Володимира Жаровського, Олексія Редька, а також депутатів Чернівецької обласної ради Івана Шилепницького, Сільвію Віщук, Василя та Віталія Ткачуків та заступника голови облради Валентина Маніліча рішенням бюро обласної організації ВО "Батьківщина" від 18 січня виключили з партії. Про це повідомив виконувач обов’язків голови облорганізації ВО "Батьківщина" Іван Мунтян. У заяві бюро обласної організації перелічених депутатів названо "зрадниками". Про депутатів, які голосували за секретаря-регіонала міської ради, та депутатів, які підтримали кандидатуру Василя Ватаманюка на посаду голови облради, сказано так: "Зрадників не поважають навіть ті, на користь кого вони зраджують".

– Члени бюро засуджують вчинки депутатів міської ради, зокрема із голосування за секретаря-регіонала. У майбутньому ми такого не допустимо, – заявив Іван Мунтян. – "Зачинщиків" цієї ситуації виключили з партії. Іншим даємо час, щоб усвідомити реальну ситуацію і голосувати з тієї позиції, яку сповідує партія.

Іван Мунтян наголосив, що у "Батьківщині" тривають серйозні зміни.

– Ми готові просити вибачення у виборців "Батьківщини" за дії депутатів міської та обласної рад, – сказав новий керівник партії в області. – Партія ініціюватиме розпуск фракцій у тих радах, де відбувалися спільні голосування з антидемократичними та антиукраїнськими силами. Ми наполягатимемо на перереєстрації фракцій у місцевих радах у складі тих депутатів, які не піддалися нахабному і брутальному тиску. Союз із Партією регіонів для нас неприпустимий, тому ми будемо прощатися з кожним, хто співпрацюватиме з регіоналами.

Заступник керівника департаменту виконавчого секретаріату ВО "Батьківщина" Тарас РОМАНЮК зазначив, що ситуація з партією на Буковині не унікальна, але масштаб ситуації вразив центральні керівні органи:

– Перелічені депутати мали змогу пояснити свою позицію. Спільне голосування з Партією регіонів за голову облради вони мотивували тим, що таким чином зможуть виконувати свої передвиборчі обіцянки. Але я не вірю, що такі досвідчені діячі, як Віщук і Шилепницький, не розгледіли того, що їх купили.

Про виключення з партії депутат міськради Володимир КЕДЬ дізнався з новин:

– Наша фракція як дотримувалася принципів партійної дисципліни, так і дотримується. Відбувається "палацовий переворот", "царки" змінюються. У Києві є люди, які підтримують місцевих діячів за релігійними уподобаннями і призначають виконувачем обов’язків людину, яка не має жодної підтримки та авторитету на місцевому рівні. Я член партії десять років. Такі "залаштункові ігри" мені та старим партійцям не до вподоби. Як би не склалося, ми працюватимемо на благо громадян – у лавах цієї партії чи іншої.

Керівник фракції "Батьківщина" в обласній раді Сільвія ВІЩУК стверджує, що її та інших депутатів не запросили на засідання бюро:

– Це порушення статуту партії. Це чергова політична помилка керівництва нашої партії. Однопартійці та виборці знають, що я завжди стояла на демократичних позиціях. Моя совість перед партійцями, людьми та Україною чиста.

Нагадаємо, напередодні місцевих виборів кандидати у депутати від ВО "Батьківщина" у церкві присягали на вірність партії.
Ольга ГНІДАН

Текст клятви на вірність партії
"Я, такий-то, обраний депутатом Чернівецької обласної ради, в ім’я України щиро присягаю – працювати на розвиток української держави, відстоювати інтереси громади області, виконувати рішення фракції, не зрадити навіть під тиском, шантажем чи за власним бажанням партію ВО "Батьківщина", перейшовши після виборів до іншої політичної сили або коаліції. Якщо я порушу цю присягу-клятву, то нехай мене покарає Всевишній. Клянуся".
20-01-2011, 11:19
Коментарів 0 Переглядів 2 966

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.