У Чернівцях студенти спеціальності "Харчові технології" провели благодійний ярмарок, під час якого збирали кошти на потреби хворої дитини.
Захід провели у рамках відзначення професійного свята працівників харчової промисловості, яке в Україні відзначається щорічно у третю неділю жовтня, повідомляє кореспондент molbuk.ua
"Ми організували три столи: на столі експериментів студенти показували найпростіші методи аналізу харчів для виявлення барвників, консервантів, а також для перевірки свіжості продуктів. На дегустаційний стіл розмістили магазинні продукти і ті ж самі продукти, але які ми виготовили власноруч на кафедрі, дотримуючись норм ДСТУ. Наприклад, гості могли провести органолептичний аналіз нашого йогурту, сметани, а також варення з різних продуктів і різним вмістом цукру. На третьому столі були страви і солодощі, які ми також зробити самі, і які місять натуральні харчові продукти", - повідомила студентка четвертого курсу Марія Лисяк.
В кінці перерви, протягом якої відбувався захід, організатори провели розіграш, головний приз якого – банка натурального варення без барвників та консервантів, яке також приготували студенти-харчовики.
Довідка: На кафедрі хімічного аналізу, експертизи та безпеки харчової продукції Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з 2013 року ліцензована спеціальність “Харчові технології”. Тут займаються вивченням технологій приготування різних харчів, а також апаратуру, яку при цьому використовують, температурні режими, при яких продукт не втратить своїх цінних властивостей. Також тут займаються експертизою харчової продукції. Спеціалісти перевіряють всі харчові продукти відповідно до вимог ДСТУ за допомогою різних методів аналізу вивчають різні дисципліни, щоб дослідити, як можна зробити продукт привабливим для споживача, але при цьому зберегти смакові та інші властивості.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
12-10-2017, 15:42
0
3 539