RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Машина і безшумна, і розумна» - понад 30 буковинців вже користуються електрокарами

Понад 30 буковинців – власники електромобілів. Більше 20 таких авто придбали лише протягом останнього року. Електромобілями користуються також поліцейські та служби таксі.

Електромобілі витіснять звичайні машини

Ці авто не заправляють бензином. Їх заряджають, як телефони, електрикою. У Чернівцях створили вже дві безкоштовні електрозаправки. Третю відкриють найближчим часом.

– Електромобілі точно витіснять найближчими роками автомобілі з двигунами внутрішнього згорання, – вважає Віктор ГИЩУК, керівник громадської організації "Альтернатива є". – Ці авто не викидають шкідливих газів в атмосферу, тобто екологічно чисті, вони є розумними.

"Яскравим прикладом того, що електромобілі витісняють моделі з двигунами внутрішнього згоряння є те, що кожен більш-менш солідний виробник авто має електромобілі серед своїх моделей, – продовжує Віктор Гищук. – На маркованих дорогах електромобіль їде без водія. Скажімо, в Києві таке авто сканує навколо себе простір, бачить, на якій відстані знаходиться найближчий автомобіль до нього. Таким чином, це дуже гарно підвищує безпеку. Аварійних ситуацій стає менше".

Та все ж, такі автомобілі мають певні недоліки. Зокрема, зарядка може тримати лише кілька сотень кілометрів.

– Разом з тим, набирає обертів гібридизація, – розповідає В. Гищук. – Тобто до електромобіля додається ще двигун внутрішнього згоряння, але не того об’єму, як у звичайних авто, а менше. Враховуючи те, що якщо ви можете їздити місцевістю, де немає електрозарядних станцій, і у вас закінчується заряд батареї, то в цьому випадку спрацьовує двигун внутрішнього згоряння, за яким авто ще 100-200 кілометрів може доїхати до місця призначення.

Економно, та не для нашої місцевості

Власники електромобілів розповіли про переваги та недоліки автомобілів.

Власник електромобіля Станіслав ЛУЦКОВИЧ підрахував, скільки зекономив на їзді електрокаром.

– Машина наїздила по Україні вже 60 тисяч кілометрів. То я вирішив підрахувати, скільки вдалося зекономити на їзді, порівнюючи вартість бензину на 100 кілометрів пробігу та електричної зарядки на таку ж відстань, – зауважив Станіслав. – Отже, підсумок: реальна економія за 60 тисяч кілометрів пробігу склала 20340 доларів.

"І крім цього, я надзвичайно радий, що мій автомобіль абсолютно безшумний і не викидає в навколишнє середовище шкідливий вуглекислий газ, – зауважує Станіслав. – А всі учасники дорожнього руху і пішоходи проводять поглядом цей інноваційний і технологічний гаджет на колесах".

А от Іван МАКОВЕЙ, власник електромобіля, виїжджав на відстань, не довшу ніж чотири кілометри.

– Їздити на більшу відстань не ризикнув,– зауважує Іван. – Оскільки світло в нашій державі не дуже хороше, заряджати таку машину дискомфортно. Дроти дуже старі, автомобілі заряджаються довго. Якісь перепади з електроенергією – автомобіль просто не заряджається. Це негативно впливає на емоційний стан.

"Разом з тим, машина їздить безшумно і вона дуже швидка",– називає І.Маковей переваги електромобіля.

Де знаходяться електрозаправки в Чернівцях:

- Біля Чернівецької міської ради;
- Поблизу готелю "Буковина";
- На вулиці Галицький шлях на території заправки "Окко" (відкриють найближчим часом).


До речі

З кожним роком електромобілі стають доступнішими. Зараз таку машину можна придбати за ціною від 15 до 35 тисяч доларів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: maryna_k
16-09-2017, 18:10
Коментарів 0 Переглядів 5 875

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.