RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Пішов лікувати ногу, але додому не повернувся. На Буковині за дивних обставин у лікарні помер 21-річний хлопець

У Чернівецькій області за дивних обставин у лікарні помер 21-річний Юрій Шкавронський, якого госпіталізували з радикулітом.

Хлопець помер у Новоселицькій центральній районній лікарні через 17 годин після того, як його привезли до медичного закладу, йдеться у сюжеті телеканалу ТВА.

Батьки звинувачують медиків у халатності та недбальстві.

"Він зустрічався. Ми мали надію, що будемо мати невістку, будемо мати внуків. Ми готувалися до весілля, але не до похорону", - розповіла мати Оксана Шкавронська.

Усе почалося 17 червня. Тоді, каже Петро, у сина почала дуже боліти нога. Мовляв, знеболювальне не допомогло, тому поїхали до Новоселицької ЦРЛ. Там хлопця відправили на додаткові обстеження.

"Ірина Миколаївна сказала, щоб ми пройшли рентген, флюорографію і кардіограму серця. Ми пройшли це, ми зробили. Пізніше лікарка мені сказала, що у нього серцебиття - 130 ударів у хвилину", - розповів батько хлопця Петро Шкавронський.

Батько придбав необхідні ліки, сина залишив у лікарні, а сам поїхав додому. Згодом, ближче до вечора, він навідався до Юрія знову. Розповідає, синові не полегшало. Нога продовжувала боліти.

"Він подзвонив о 01.56 ночі. І сказав: "Тату, я хочу додому". Я йому відповів: "Юра, ми пішли у лікарню, щоб лікуватися". Я довіряв лікарям, які поставили йому діагноз "радикуліт", - повідомив чоловік.

Наступного ранку матір прийшла провідати сина, але живим його вже не побачила.



"Мені нічого не сказали. Але я спілкуюся з очевидцями, які були в палаті. Вони мені сказали, що сину вночі було погано. Що він всю ніч не спав. Він відчував больовий шок, він кричав. І ніхто на нього не звертав увагу", - сказав Петро Шкавронський.

У лікарні ж кажуть, що з болем у нозі Юрій звернувся до них не одразу.

"За словами тата, хворий протягом тижня приймав удома велику кількість знеболюючих препаратів. Кололися синові знеболюючі препарати. Протягом трьох-чотирьох днів йому кололися іньєкції. Які таблетки приймав син, тато не назвав мені, і не пояснив мені. , - розповіла Ірина Моріва, лікар-невропатолог.

А коли помітили, що у хлопця пришвидшене серцебиття, мали викликати кардіолога. Але він до Юрія так і не дійшов.

"Я взагалі його не оглядав. Здається, лікарка підходила, сказала, що треба подивитися внизу пацієнта. У мене якраз були пацієнти. Вона сказала, що він йде на рентген, потім передзвонить, і я піду подивлюся", - повідомив Олексій Гульпе, кардіоревматолог.

Справа у тому, що в Юрія був пролапс клапана серця, пояснює батько. Але з таким діагнозом, каже, живуть. Тим паче, що син ніколи не скаржився на біль у серці.

Завідувач реанімаційного відділення каже, що на роботу їх викликали близько восьмої години ранку. За його словами, Юрій був без тиску та в непритомному стані.

"Ми перевели на штучну вентиляцію легень, проводили масаж серця, дефібриляцію і препарати, які стимулюють серцеву діяльність. Які практично на нього не діяли. Серце взагалі зупинилося, і завести його було практично неможливо", - повідомив завідувач реанімаційного відділення Юрій Мазурчак.

Батьки звернулися до прокуратури, департаменту охорони здоров’я. У Новоселицькому райвідділі відкрили кримінальне провадження.

Пішов лікувати ногу, але додому не повернувся. На Буковині за дивних обставин у лікарні помер 21-річний хлопець


"У зв’язку з тим, що у поліції виникли сумніви щодо належного виконання лікарями своїх професійних обов’язків, 26 червня кримінальне провадження було перекваліфіковане на ч.1 ст. 140 ККУ - "Неналежне виконання професійних обов’язків медичними або фармацевтичними працівника". Призначено низку судових експертиз", - повідомила Анастасія Антименюк, інспекторка відділу комунікації ГУ Нацполіції в області.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
6-07-2017, 12:15
Коментарів 0 Переглядів 26 835

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.