Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
У Чернівцях кіло свинини продають за 150 гривень

У Чернівцях на продуктових ринках за кілограм гарної свинної вирізки вже просять 120 гривень. Інші частини свинки коштують незначно дешевше.

У той же час, у магазинах м’ясопереробних підприємств, які самі вирощують худобу (!) і нібито незалежні від дефіциту м’яса, продають кіло філе свинини ще дорожче - за 150 гривень.

Відтак, за два тижні з лишком свинина подорожчала на третину, а подекуди - удвічі. Щоправда, подорожчання торкнулося лише м’ясної частини свинки. Сало ж не потрапило під ціновий ажіотаж: як коштував кілограм 20-30 гривень півроку тому, так і нині коштує.

Чернівецькі продавці свіжини пояснили, що кількість свинини стрімко зменшується, і ця тенденція триває вже не один рік. "Із минулого року через чуму свиней і низькі закупівельні ціни на м’ясо стало невигідно вирощувати худобу. Тому люди торік не заготовили молодняк. Наразі маємо результат – нині свинини мало і надалі буде ще менше, – каже чоловік-продавець свіжини на чернівецькому ринку. – Гадаю, 120 гривень за кілограм вирізки – це ще не межа. Далі буде більше. Свинина дорожчатиме наступні кілька місяців, можливо, триватиме це аж до жовтня, доки не почнуть бити свиней, які підростуть".

Скарги продавців свіжого м’яса на те, що "мало свинини, люди не хочуть вирощувати, бо невигідно", – не нові. Про це говорять щороку, стимулюючи зростання цін. Утім, минає ажіотаж, люди заспокоюються – тоді й ціни знижуються. Так, і на чернівецьких ринках: за цін 85 гривень за кілограм вирізки у м’ясних павільйонах традиційно продавців більше, ніж покупців. Так і тепер, пропозицій – чимало: серед 12 продавців свіжини в м’ясному відділі одного з міських ринків лише один пропонує телятину.

Вартість свинини зросла наприкінці лютого – це відбувається щороку, однак ціни не припинили зростати й у квітні-червні. Основна причина – скорочення поголів’я свиней, невисока рентабельність цього бізнесу та спалахи африканської чуми, – повідомляють в Асоціації свинарів України.

Виробники намагаються компенсувати недоотримання прибутків протягом 2016 року та початку 2017 року, коли ціни були невисокі. Крім обмеженої пропозиції, наразі ціни підтримує і сезонний фактор: через спеку денні прирости свиней менші, що збільшує час на відгодівлю та витрати виробників.
Окрім того, на вартість свиней вплинуло і скасування спецрежиму ПДВ та підвищення вдвічі мінімальної зарплати. Експерти кажуть, що це впливає й на ціну яловичини та курятини.

Щоправла, на ринках Чернівців яловичина поки що не подорожчала, адже і так дорога, а курятина щотижня дорожчає на 2-3 гривні.
Рейтинг:
(голосів: 1)
6-07-2017, 13:30
Коментарів 2 Переглядів 8452

Новини партнерів:
Hаписав: накраще, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 липня 2017 20:01
В новині:
Нічого страшного! Станем здоровіші, схудшаєм!

Hаписав: Ігор, Коментарів: 0, Новин: 0, 6 липня 2017 20:09
В новині:
це результат того, що уряд останні роки "одним місцем повернувся до виробників" результатом цього найближчим часом буде завезення з найближчих країн сусідів дешевше- де уряди десятками років "лицем" повернуті до власного виробництва та й йще стимулюють експорт (адже це валютні надходження, таким чином європейські країни , де рівень життя кращій-будуть почуватись ще краще. Це по свинарству вже проходили в 90 роки попереднього століття. зараз все що за 20 років дана галузь досягла хороним знову, тобто нібито зняли спецрежим пільговий надійшло кілька гривень в бюджет а завтра будем датувати для відновлення на кілька міліардів щорічно, з яких навряд щось дістанеться прости фермерам. Тобто витратим ще 20 років на відновлення. Ось такі каруселі і як завжди за них плотим ми громада, яка вибирає цих керівників. Будьте пильними коли вибираєте мужновладців, ціна гречки або лапши на наших вухах нам з Вами коштує дорожче червоної ікри.

Пасажирка автобусу "Чернівці-Москва" в дорозі народила двійню і покинула малят (ВІДЕО)

Її відвезли до лікарні в Бердичеві, де вона народила, після чого втекла, залишивши дітей
У центрі Чернівців на автомобіль впало дерево (ФОТО)
Водій залишив своє авто на 15 хвилин...
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Відчуття міста
Ми соромимося цієї історії, уникаємо її, бо не відчуваємо місто повністю.
Loading...
6 ресторанів кухонь народів світу в Чернівцях (на правах реклами)

Наводимо перелік чернівецьких закладів, які репрезентують кухні різних народів світу. Їхні страви 100% здивують, змусять порівнювати, а також отримувати візуальну насолоду, смакуючи.
3 компанії у Чернівцях з офіційного працевлаштування за кордоном ( на правах реклами)

Уже давно плануєте поїхати на роботу за кордон, але боїтеся невідомості, відсутності підтримки та великої кількості паперової роботи?
Лісівники та природоохоронці святкували разом! (прес-реліз)

Професійне свято та 25-річчя з дня заснування Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства лісівники краю масштабно відзначили минулої суботи в Боздоському парку в Ужгороді.
Буковинська кухня: 8 "смачних" пропозицій від ресторанів у Чернівцях (на правах реклами)

Для своїх постійних клієнтів і приїжджих гостей буковинські ресторани охоче пропонують найсмачніші наїдки Буковинського краю та свої фірмові страви
"La mulți ani": у нас завжди смачно й по-домашньому! (на правах реклами)

Тут відвідувачам пропонують молдавську та європейську кухні. Окрім смачної їжі, особливу атмосферу створить інтер’єр.