RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Незвична розвага, яка підкорила Європу, тепер доступна у Чернівцях (ФОТО)


Вже рік у Чернівцях працюють квест-кімнати Xcode. Тож молодь все частіше надає перевагу таким розвагам, святкує тут дні народження та дарує квести друзям.

Вікових обмежень для проходження квестів немає. Проте, якщо вони не спеціалізовані на дитячу аудиторію, учасник команди має досягнути 12-річного віку. Суть квесту полягає у тому, що вашу команду закривають в приміщенні і за 60 хвилин ви маєте впоратися з усіма завданнями, розгадати всі загадки та вибратися звідти.

У команді можуть грати від двох до шести людей.

Дітям сподобалося

Наталія з доньками Юлією та Катериною вирішили відсвяткувати день народження старшої доньки у квест-кімнаті. Шукали, де цікаво провести час у сімейному колі.
– Ми любимо з дітьми розважатися. У Чернівцях цікавих місць не так вже й багато. Дізналися, що гра, яка така популярна у Європі, вже є у Чернівцях, і ми не могли таке пропустити. Логічні ігри завжди приваблюють. Для дітей це особливо корисно. Тому ми й вирішили, що святкування почнемо із квесту, а далі буде торт у кафе, – розповідає чернівчанка Наталія ЛЕОНОВА. –Наймолодшій донечці чотири, тому для неї було зарано сюди йти, але їй дуже сподобалося. Емоції переповнюють. Дуже хотілося б, щоб квестів було якомога більше. Головне – не страшних. Хочеться чогось доброго, веселого і повчального. Можливо, навіть вуличні квести я би пройшла. Але за умови, що в грі не будуть задіювати перехожих. Результат має залежати тільки від прямих учасників, тоді цікаво, – продовжує жінка.

Читайте також: Сімейна пара відкрила у Чернівцях квест-кімнату (ФОТО)


Адміністратор квест-кімнати Юлія Істратій каже, що найбільше квестами цікавиться молодь, проте люди старшого віку також охоче долучаються.
– Найбільше команд було під час шкільних канікул. Та були команди, які складалися тільки зі старших людей. Їм дуже подобається, адже азарт не знає віку, – каже вона. –Це не тільки розвага. Квести допомагають відкривати здібності дітей. Якось прийшла команда 14-річних хлопчиків. Один із них витягнув команду із кімнати за допомогою ложки. Він зробив це таким чином, що розробники кімнати навіть не здогадувалися, що можна і так. Окрім цього, ми проводимо так звані team-building. Це гра робочого колективу. Грають дві команди одночасно. Це допомагає помітити, хто у колективі до чого більш здібний, хто має навички керування, хто краще виконує завдання. У нас проходять такі квести цілі компанії. Керівники установ за результатами цих квестів часто визначають, кому яка посада краще підійде, – продовжує Юлія.

Зробив пропозицію-квест
Окрім цього,сертифікати на проходження квестів часто дарують. Їхнвй термін придатності необмежений, власник сертифікату може вибрати будь-яку кімнату і пройти її в будь-який зручний для нього час.

Квест-кімната також стала частинкою освідчення. Молодик влаштував своїй дівчині день квестів, а наприкінці запропонував одружитися.
– У мій день народження ми пішли проходити квест. Хлопець зненацька сказав, що йому треба відійти по роботі, квест я проходила з подругою. Вкінці адміністратор дала нам сертифікат на десерт в одному із кафе – ніби вони з ними співпрацюють. Потім виявилося, це все спланував мій хлопець. У кафе мені при вході дали коробочку з одним ключиком. Тоді я зрозуміла, куди мені йти далі. На Турецькій площі ми з коханим колись залишили залізне серце, ключ викинули. Цей був дуже схожий, тому я пішла на площу. Там мене вже чекав мій хлопець із сюрпризом, – розповідає Тетяна СТЕЛЬМАХ.
Дівчина каже, що ідея з освідченням за допомогою квестів їй сподобалося.


– Це чудова ідея. Щось нестандартне. Було би круто, якби відкрилася кімната квестів спеціально для цього. А наприкінці гри замість ключів від дверей знайти обручку. Думаю, це б користувалося попитом, – каже Тетяна.

Поки що в Xcod є три кімнати з різними сценаріями. Під час квесту роль відіграє все: світло, звуки, кольори, асоціації. Наприкінці кожної гри результат команди фіксується і учасникам дарують
фото на пам’ять. Тим, хто встановив новий рекорд – роблять знижку 50%. До кінця квітня відкриють ще один квест "Мафія". До літа у власників у планах відкрити дві дитячі кімнати.

Незвична розвага, яка підкорила Європу, тепер доступна у Чернівцях (ФОТО)
Незвична розвага, яка підкорила Європу, тепер доступна у Чернівцях (ФОТО)
Незвична розвага, яка підкорила Європу, тепер доступна у Чернівцях (ФОТО)
Незвична розвага, яка підкорила Європу, тепер доступна у Чернівцях (ФОТО)
Незвична розвага, яка підкорила Європу, тепер доступна у Чернівцях (ФОТО)


Що в кімнаті?
Лабораторія. На екскурсії відомим університетом твоя група потрапила в лабораторію дивакуватого вченого. Ваша цікавість перемагає, і ви починаєте розглядати все навколо. Хтось робить один необережний рух – і ви зачиняєтесь у приміщенні, а навколо – невідомі речовини, прилади, сейфи. Вам треба вибратися з кімнати до того, як повернеться професор. Можуть грати 1-3 людей. Ціна: 200 гривень у будні, 300 – після 18.00 та у вихідні.
Заручник. Вас викрали і помістили у темну кімнату. На кожного гравця вашої команди одягають наручники. Ви маєте знайти ключ, який допоможе вам звільнити руки. Тільки після цього дозволяється увімкнути світло. Далі ваша команда має знайти ще один ключ, який відкриє двері від кімнати. У команді 2-6 людей. Ціна: 300 гривень у будні, 400 після 18.00 та у вихідні.
Шаман. В одній екзотичній країні абориген запропонував вам придбати амулети та ляльки вуду. Із цими речами слід було прийти до місцевого шамана і отримати заклинання-оберіг. Один із вас знехтував порадою і висміював його здібності. Тієї ж миті компанія опинилася у хатині шамана. У вас – година, аби переконати шамана не чинити вам зла та врятувати свою ляльку. Ціна: 400 гривень у будні, 500 після 18.00 та у вихідні.
Редактор: diana_vataman
19-03-2017, 19:30
Коментарів 0 Переглядів 5 631

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!