RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Заплатив, а залишився без хати: буковинців обманюють, здаючи в оренду житло


Аферисти на ринку житла орудують активно. Їх обговорюють у форумах, їхні шахрайські схеми описують у соцмережах. Та попри все довірливі люди все одно ведуться на шахраїв, втрачають гроші і не отримують житло.

Парочка аферистів пропонує в оренду житло на вулиці Героїв Майдану. За "недорого" показують квартиру з усіма зручностями, але не знайомлять із власниками, та просять аванс ще до заселення.

"Боюся, чи то не шахраї, тому не ведуся на їхні умови, – написала в групі у соцмережі чернівчанка Оксана. – Хлопець-посередник показав мені красиву квартиру для оренди. Заселитися можна лише за тиждень, бо там ще живе квартирантка. Та з власниками житла не знайомив. А на мою відповідь, що подумаю, чи брати житло, попросив дати йому аванс".

В Інтернеті дівчина скинула посилання на сторінку ріелтора, який пропонує квартиру.

Зв’язуюся з ріелтором.

– Квартира – однокімнатна, є всі меблі, ремонт, побутова техніка. Вартість оренди – дві тисячі гривень, комуналка – до 700 гривень, – розхвалює житло посередник Віктор.

"А фото квартири є? Скиньте мені повідомлення", – пропоную Вікторові.

Хлопець віднікується, що ще сам житла не бачив, хоча йому розповідали, що стан хороший. Все ж домовляємося зустрітися, щоби подивитися квартиру.
Їду на Героїв Майдану. Віктор уже чекає. Дорогою попереджає, що в квартирі ще живе дівчина, яка змушена виселитися через те, що завела собаку і їм у однокімнатній тісно.

Зайшовши до квартири, Віктор проводить мене на кухню. Пропонуючи роздивитись усе, виходить у кімнату, де спілкується з дівчиною, яка ще не з’їхала.
– Я ввечері прийду на чай, буде ще Льоха. Можеш теж когось запросити, – пошепки каже дівчині. – Тож чекай.

Заходжу в кімнату. Запитую дівчину, чому з’їжджає, та вона, пославшись на погане самопочуття, виходить у ванну, нічого не відповівши.

– А коли я зможу познайомитися з власниками житла? – запитую у Віктора.

– Ой, та вони живуть за містом, – відповідає хлопець. – Але ви мені можете сплатити місячну вартість житла, я їм передам гроші.

На відповідь, що ще подумаю, Віктор намагається переконати мене.

– Завтра ще одні люди хочуть подивитися, то вони можуть забрати житло. Але є можливість забронювати, – радить Віктор. – Це коштує гривень 200.
Гроші не даю, та домовляюся з Віктором, що зателефоную йому наступного дня і скажу остаточне рішення. Він сам зателефонував мені вже через два дні. На диво, квартиру ніхто не орендував. Такса хлопця знизилася до 100 гривень авансу. Проте, коли почув чергову пропозицію від мене познайомитися з власниками житла, кинув слухавку.

"За адресою Головна, 104, періодично здається квартира. Господиня, на перший погляд, дуже мила, тиха жінка. При цьому пропонує зробити ремонт в квартирі за рахунок оренди, а після закінчення ремонту починає заперечувати всі договори, вимагати орендну плату, виганяти мешканців", – написала в соцмережі дівчина Єлизавета.

Вона особисто зіштовхувалася з обманом власниці квартири.

– При першій зустрічі з пані Ларисою (так звуть власницю, – авт.) вона здавалася настільки нещасною, скаржилася, що попередні квартиранти, які жили безкоштовно на тих умовах, що роблять ремонт, замість ремонту розбомбили повністю квартиру аж до того, що стріляли з пістолета по дверях, – зауважила дівчина. – Вона пропонувала зняти квартиру в суборенду на тих же умовах: зробити ремонт за рахунок орендної плати, а потім здавати її на підселення, щоби поступово повертати свої гроші.

"Квартира була справді в жахливому стані. Та мені стало так шкода цю бабусю, що я подумала, що якщо не я, то який дурень ще за це візьметься? І я взялася за цю квартиру. Протягом двох місяців робила ремонт, – продовжує Єлизавета. – Натомість здавати в оренду квартиру вона мені дозволила всього три місяці, протягом яких я все одно платила їй оренду дві тисячі гривень, а також комунальні послуги. За цей час я змогла повернути собі лише 2400 гривень, а на ремонт витратила понад 20 тисяч. Після цього власниця вже відремонтованої квартири виселила мене".

"Треба укладати договір"
Сергій БОСОВИК, експерт ринку нерухомості:

– Перше, що має насторожити, коли хочете зняти квартиру, – від вас наперед просять гроші. Якщо їх просять наперед чи перерахувати на картку, при цьому дають лише номери телефонів власника, а не зустрічаються з вами і не ведуть за руку до вказаної в оголошенні квартири, варто відмовитися від співпраці з такими людьми. Нехай вас не вводить в оману навіть наявність офісу – шахраї часто знімають на місяць-два приміщення, потім зникають.
Нормальна фірма або ріелтор кошти отримує лише після укладення договору оренди, після перевірки документів, зустрічі із власником, відвідування квартири та обговорення ціни.

Марина КОРПАН

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Марина Кавкало
19-02-2017, 11:34
Коментарів 0 Переглядів 9 172


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги