RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях розпорядженням міського голови 4 лютого було оголошене Днем скорботи у зв’язку із трагічною загибеллю на Донеччині військовослужбовця з Буковини Леоніда Дергача.

Боєць 72-ї механізованої бригади Збройних сил України, уродженець села Зарожани Хотинського району загинув 1 лютого під час виконання бойового завдання в Авдіївці.

"4 лютого на території міста рекомендовано обмежити проведення розважально-концертних заходів, звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства…", - йдеться у тексті розпорядження Олексія Каспрука.

Щоправда, не всі розважальні заклади міста дотримувались рекомендацій мерії. До таких висновків прийшли журналісти molbuk.ua, провівши вечірній "рейд" по кількох відомих у Чернівцях ресторанах, пабах та нічних клубах.

Усього за понад дві години "рейду" нам вдалося відвідати дев’ять розважальних закладів та ресторанів міста. Зрозуміло, що за такий проміжок часу побувати в усіх клубах і кафе Чернівців з метою їх абсолютної та об’єктивної перевірки на дотримання рекомендацій мерії – завдання з неможливих. Проте, ми намагались відвідати найбільш відомі і "злачні" у Чернівцях місця, які характеризуються гучними вечірками.

Звуки російської попси у виконанні "лабухів", свист і радісні й бадьорі вигуки гостей линули до перехожих на вулиці Комарова на так званому "кільці 26-го маршруту". На годиннику - 21.15. У відомому кафе, яке знаходиться поряд, незважаючи на День жалоби, відбувався банкет із традиційними піснями типу "Марджанджа".

Коли я проходив повз цей заклад вдруге (приблизно о 22.00), гості кафе потихеньку покидали його, а музичного супроводу вже не було.
Наступна локація, яку ми вирішили перевірити, був нічний клуб на вулиці Головній. Двері закладу були зачиненими, а відсутність освітлення при вході до нього давала зрозуміти, що клуб таки справді сьогодні не працює.

Проте пивний паб, що розташований в одному з торговельних центрів міста, нас розчарував: уже при вході до ТРЦ ми відчули гучні ритми кавер-бенду, який виконував відомі іноземні хіти.

Танці на тлі війни. Як нічні клуби Чернівців дотримувались жалоби


Розігрітий пивом і гучною музикою натовп відвідувачів пабу танцював, аплодував, а дехто навіть вигукував і верещав.

В охоронця, який стояв на дверях закладу, ми попросили зустрічі з адміністратором. Через хвилину до нас підійшла жінка, якій ми представились і поцікавились в неї, чому паб не дотримується розпорядження ратуші. Як виявилося, адміністрації закладу ніхто не повідомив про оголошений в місті День жалоби, а про трагічну загибель військовослужбовця з Буковини вона дізналася лише від нас.



Пізніше ми відвідали ресторан, що знаходиться неподалік – на вулиці Ентузіастів. При вході до закладу нас зустрів високого зросту чоловік у чорному костюмі.

"Хлопці, у нас сьогодні банкет – зустріч випускників, вільних місць нема", - не чекаючи наших запитань, сказав він нам.

"У вас є жива музика?" - запитую.

"Була до одинадцятої", - відповів працівник ресторану.

Танці на тлі війни. Як нічні клуби Чернівців дотримувались жалоби


Дістаю прес-карту і, представляючись журналістом, запитую чоловіка, чи відомо йому про оголошений траур. Він різко обертається від нас із фотографом та пришвидшеною ходою прямує в бік гардеробу.

"Мені, по крайній мірі, ніхто нічого не повідомляв", - вигукує чоловік.

Приблизно о 23.15 поблизу входу до ресторану на вулиці Небесної сотні теж зібрався натовп людей. Приблизно з десяток гостей банкету вже розходилися, хоча всередині ресторану вільних столиків не було. Жодної музики в ресторані у цей момент ми не почули.

Танці на тлі війни. Як нічні клуби Чернівців дотримувались жалоби


Далі ми поїхали в центр міста. У відомому пивному пабі, що розташований у підвалі на вулиці Головній, ми спробували замовити караоке.

"Хлопці, музика й караоке буде після дванадцятої. У місті оголошений траур", - відповів нам бармен.

Дотримався Дня жалоби і ресторан на вулиці Університетській. О 23.20 тут було людно, принаймні в одному із залів тривала зустріч випускників.

Щоправда, жодного музичного супроводу тут ми не почули. Як з’ясували ми в одного з працівників ресторану, музично-розважальна програма в клубі мала розпочатись після опівночі.

Наступною локацією нашого рейду був нічний клуб на вулиці Степана Бандери. Охоронець при вході запропонував нам залишити верхній одяг у гардеробі, а на наше здивування, чому нема дискотеки, відповів: "У місті траур, атошник загинув". Щоправда, танцювальна програма в закладі, за його словами, мала розпочатися також після 00.00.

Танці на тлі війни. Як нічні клуби Чернівців дотримувались жалоби


Останній заклад, який ми встигли відвідати до опівночі, був нічний клуб на вулиці Прутській. Пройшовши ретельний контроль охоронців, ми потрапили всередину клубу і також не почули жодних музичних ритмів.

"Дискотека після дванадцятої. Бо траур сьогодні", - повідомив нам один з охоронців.

Танці на тлі війни. Як нічні клуби Чернівців дотримувались жалоби


Микола КОБИЛЮК

Фото/відео: Василь Салига

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
5-02-2017, 04:10
Коментарів 0 Переглядів 14 514

Теги -

Громадян закликають дотримуватися обмежень воєнного стану та реагувати на сигнали повітряної тривоги

В останню дорогу захисника проведуть 11 травня у Чернівцях на Алеї слави

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Гості могли побачити різну сувенірну продукцію з гравіюванням Шевченка


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Без здорових ясен ніколи не будуть здоровими зуби. Лише разом ці дві структури забезпечують добрий стан ротової порожнини. Якщо є проблема пародонтиту чи гінгвіту, то ніколи не буде якісної посмішки.

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.