RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецька міськрада всупереч закону ухвалила тариф на тепло фірмі з Донбасу, яка не має ліцензії на теплопостачання

Чернівецька міська рада всупереч закону ухвалила тариф на теплопостачання фірмі "Теплові мережі" з Донецької області.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, ініціатором цього проекту рішення став депутат від фракції “Рідне місто” Володимир Бешлей. Цей проект депутат висував на сесіях вже кілька разів, поки нарешті набралося достатньо голосів для ухвалення рішення.

Як повідомив міський голова Олексій Каспрук, фірма "Теплові мережі" не має ліцензії від НКРЕКП на виробництво тепла за рахунок відновлювальних джерел. Окрім того, депутати затвердили фірмі з іншої області тариф вищий, аніж комунальному підприємству "Чернівцітеплокомуненерго".

"Рішення незаконне, тому що фірма, за нашими даними, не має ліцензії. Тому що це не повноваження міської ради. Тому що для мене взагалі нелогічно, що це за таке “покращення вже сьогодні”, коли обласні установи замість того, щоби платити за тарифами "Чернівцітеплокомуненерго" 1200 гривень, будуть платити 1500? Це величезні суми насправді. Я так розумію, що вони десь будуть спрямовані до чиїхось кишень. Це точно забирає частину споживачів у “Теплокомуненерго”, ставить під загрозу реалізацію проекту модернізації системи теплопостачання міста", - повідомив у коментарі molbuk.ua Олексій Каспрук.

Також посадовці мерії заявили, що не виключено, що цю справу розглядатимуть у суді.

"Це рішення є абсолютно незаконним, - каже керівник юридичного управління міськради Олександр ШИБА. - Тому що міська рада, виконавчий комітет можуть затверджувати тарифи на послуги тільки стосовно своїх комунальних підприємств. Усе решта — це повноваження НКРЕКП. Десь щось не вистачало в алгоритмі діяльності цієї комерційної структури і вони вирішили цю нестачу компенсувати через рішення міської ради. Хоча міська рада абсолютно не уповноважена ці речі робити. Очікуємо, якою далі буде реакція міського голови".

"Сесія міськради затвердила якомусь підприємству з Донецької області тариф на 200 гривень дорожчий, ніж у “Теплокомуненерго”,- коментує керівник МКП “Теплокомуненерго” Олександр МЕЛЕНЧУК. - Чим керувалися депутати, хто бачив ці розрахунки, - не знаю. Але я так розумію, що ми тепер будемо мати можливість у суді вирішувати ці справи, тому що це не є компетенцією депутатів міської ради. Це навіть не компетенція виконавчого органу міської ради, а компетенція національної комісії, де чітко про це вказано. Тут є дуже багато запитань. Зробіть для рідного підприємства тариф півтори тисячі гривень! В чому проблема? Чому для нас тариф 1100 гривень за ону гігакалорію, а для когось 1500? Нам мораторій, а їм — підвищення тарифів. Нормально? Нормально. Це не корупційна складова? Вони працюють без тарифу. Таке може бути, щоби без тарифу працювати?! Це на бюджеті вони працюють. Вони продають бюджетну послугу без тарифу. Самі собі там встановили. Нормально?".

"Це ринок, - каже О. Меленчук. - У кого буде нижчий тариф, той і залишиться на ринку. Чого нам затвердили збитковий тариф, а їм надприбутковий? Давайте нас поставте разом. У нас 1182 гривні за одну гігакалорію. А у них — 1502 гривні за одну гігакалорію. То як це можна пояснити? Це може відкусити у “Теплокомуненерго” шматок споживачів, і досить-таки пристойний шматок. Але тут так: чим більше споживачів, тим менший тариф. Чим менше споживачів, тим більший тариф. Ця вартість тепла розкинеться на всіх решту чернівчан".

Наразі фірма з Донеччини надає послуги з теплопостачання міському туберкульозному диспансеру. Щодо обласних медичних установ, то для визначення фірми-постачальника тепла буде проводитися тендер.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
1-12-2016, 18:23
Коментарів 0 Переглядів 4 542

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.