RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Депутати відчули смак грошей», - мер Чернівців

Депутати Чернівецької міськради на останній сесії другого вересня відмовилися більшістю голосів включити до порядку денного питання про розгляд про звернення до президента України Петра Порошенка, глави МВС Арсена Авакова та генпрокурора Юрія Луценка щодо справи депутата міськради Ростислава Білика, якого звинувачують у підкупі виборців на місцевих виборах у 2015 році. І цим вони продемонстрували, що не хочуть розібратися в цій ситуації і встановити винних. А, отже, готові миритися з тими речами, проти яких боровся Майдан.

Про це на своєму брифінгу п’ятого вересня заявив міськй голова Чернівців Олексій КАСПРУК, пише molbuk.ua

-Перше, з чого би хотів розпочати, - поставити запитання: "Де Білик?" - сказав О. Каспрук. - І насправді тут жарту немає абсолютно ніякого. Ви знаєте, я був учасником Революції Гідності. Я боровся з режимом Януковича і до революції. З колегами допомагали армії. Ховав загиблих на Сході України, які боролися за те, щоб Україна була правовою, вільною, демократичною державою. І про цю справу, – я говорю про закриття справи щодо підкупу виборців у Чернівцях, - можна говорити що завгодно. Але всі чернівчани знають, що підкуп відбувався у величезних масштабах. Знають це і ті, хто брав гроші. Знають це ті, хто відмовився від грошей, голосував по совісті. І якщо це питання вирішиться таким чином, як воно вирішується сьогодні, - це означає, що все інше - просто марна трата часу. Коли за бабло можна буде купити голос… Є людина, яка витрачає шалені гроші, щоби стати депутатом. Навіщо? Щоби красти, щоби мати можливість потім це бабло відбити. Щоби брати хабарі за виділення земельних ділянок, за розкрадання бюджетних коштів. Коли за бабло можна буде купити рішення в судах або покарати когось… Це означає, що марно загинули люди на Майдані, марно гинуть сьогодні люди на Сході. Я хочу почути оцінку цих подій від керівництва держави, від лідерів політичних сил, які сьогодні керують нашою державою.

Усього 15 депутатів із зареєстрованих 34 у сесійній залі проголосували за включення до порядку денного звернення, запропонованого самим мером. Дехто витягнув карточки, інші вийшли "на перекур", тільки би не голосувати за насправді абсолютно нейтральне звернення, каже міський голова.

"Ми почули оцінку від частини депутатського корпусу. Немає однозначності, в кожній політичній силі майже були люди, які голосували за те, щоби звернутися до Президента, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ з дуже нейтральним зверненням – розібратися в ситуації: "Був підкуп чи не був? Винний Білик чи не винний?" Якщо він не винен, то це означає, що студенти його оббрехали. Їх треба притягнути до відповідальності. Або студентів хтось примусив його оббрехати. Якщо підкупу не було, - ну це ж смішно, - то їхні вироки незаконні. Значить, мають відповісти представники прокуратури, міліції, судді, які виносили студентам ці незаконні вироки. І депутатам я запропонував звернутися до керівництва держави з цими запитаннями, щоби все було перевірено, публічно прозоро і зрозуміло. Вони відмовилися. 15 голосів "за" від різних фракцій. Деякі голосували "проти". Деякі витягнули карточки. Деякі утрималися, інші вийшли на перекур. Це представники тих політичних сил, які стояли на Майдані, які обіцяли українцям нову Україну. Вони представляють обличчя цих політичних сил. Якщо вони сьогодні готові закрити очі на ці злодіяння, якщо вони сьогодні готові представника минулої влади, проти якої вони боролися, привести на керівну посаду в міську раду – таємним чи не таємним голосуванням, - я говорю про секретаря міськради. Я повторюю свою пропозицію до політичних сил, представлених у міській раді. Пропоную: "Надайте кандидатуру секретаря". Але коли депутати починають обговорювати, щоби висунути колишнього "смотрящого" за Чернівцями, я розумію, що їх уже вмотивували. І це показують деякі земельні, фінансові питання, які розглядаються на сесії. Відчули смак грошей".

-Тому я, враховуючи, що депутати відмовилися розібратися в цій ситуації, вони не хочуть це навіть чути – хто правий, хто не правий, справедливо засуджені студенти чи несправедливо, - звернувся особисто з відкритим листом до Президента, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і лідера політичних сил українських з проханням дати оцінку, що ж відбувається, - провадить міський голова. - За що стояв Майдан, за що гинуть хлопці на Сході? Бо якщо нам потрібна політична корупція, так вона є в Росії. Від чого ми захищаємося? Чи ми хочемо бути новою, іншою країною? Якщо не буде дано відповіді на це питання, все решта беззмістовно. Реформи медицини, освіти, судової системи, економічні реформи… Бо бабло буде завжди перемагати. Бо громадянин буде завжди залежати від якогось депутата, в якого в кишені є гроші. Це щодо політичного питання про підкуп виборців і кулуарні політичні ігри в міській раді.
Редактор: Галина Олійник
5-09-2016, 17:25
Коментарів 0 Переглядів 2 865

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!