RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Не можемо замовчувати справу Білика", - депутат запитала, чому засудили лише студентів

Депутат Чернівецької міськради Юлія Сафтенко закликала депутатів міської ради проголосувати за протокольне доручення запросити на наступну сесію прокурора Чернівецької області та начальника ГУ Нацполіції в області для того, щоб вони поінформували обранців щодо кримінального провадження, яке стосується депутата від "Рідного міста" Ростислава Білика, котрого звинувачують у підкупі виборців на місцевих виборах 2015 року.

Про це Сафтенко заявила сьогодні на сесії міськради з трибуни, передає кореспондент molbuk.ua

"Я не можу сьогодні оминути нашу з вами увагу один факт. Справа в тому, що пройшло майже рік, як відбулися вибори. Але у соцмережах набирає особливого резонансної справи – нашого 42-го депутата – пана Білика. Ми дуже часто говоримо, що не може бути подвійних стандартів. Але, шановні колеги, скажіть будь ласка, як може бути таке, що студентам, в яких я особисто як журналістка, брала інтерв’ю, їм дали умовний термін, а пан Білик, наскільки мені відомо, його кримінальну справу закрили?", - заявила депутат.

"Тоді питання – чому наш колега не відвідує сесійну залу і депутатські засідання? Але в мене інша пропозиція – я прошу протокольним дорученням на наступній сесії прокурора області, начальника обласного управління поліції пана Пілігріма. Щоб вони нам пояснили – що це за дисонанс – студентам дали умовно, а пан Білик визнаний невинним? Колеги, я би дуже хотіла, щоб ми не стояли осторонь цього. Щоб ми піднімали це питання. Ми про все це читаємо, і розуміємо, що це відбувається. Але чомусь ми сидимо тихо. Ми не маємо права після Революції гідності. Тому давайте все таки реагувати на це. І свідомо робити правильні речі. Бо люди нам повірили. І ми мусимо правильно вчиняти, як депутати міської ради. Бути байдужими по справі Білика ми просто не маємо права", - додала вона.

На заяву депутатки лідер фракції "Рідне місто" Василь Продан відповів, що справа Білика - це політичне замовлення народного депутата Максима Бурбака.

"Одна політична сила майже рік робить його винним, звертається до міністра МВС, до прокурорів, які були призначені по квоті НФ. Звичайно, прокурорів треба заслухати. Також заслухати цього нардепа, чому він по особистим мотивам переслідує", - сказав депутат.

Водночас він сказав, що це "розправа Бурбака через те, що Ростислав Білик єдиний з депутатів, хто у попередньому скликанні займався справою щодо незаконного переходу землі Калинівського ринку у власність родини Бурбаків".

Депутат від "БПП "Солідарність" Василь Максимюк заявив, що правову оцінку діям Білика має дати лише суд, а самого депутата Максимюк оцінив як ефективного економіста.

"Я з Біликом працював у комісії. Це фахівець з великої букви. Наймолодшим доктором наук в Україні мав стати. Він дійсно цьому відповідає. І фінуправління, і департамент економіки були задоволені його роботою. Тому я гадаю, що поки жодних радикальних дій не варто вчиняти", - сказав Максимюк.

Разом з тим, депутат від "Рідного міста" Володимир Бешлей заявив, що нардеп Бурбак "лише тим займається, що переслідує представників "Рідного міста".

"В місті кожен знає, що Бурбак систематично переслідує представників "Рідного міста". І мене це стосується, і Чесанова. І кожного з нас. Це не просто так, ми так само послідовно доводили, що цей пан зі своїм братом обікрав місто. Мені прикро, що керівник найбільшої фракції, займається тільки нами 10-ма. У ФБ – нема кожен день, щоб не було інформації про нас. Нас хочуть залякати, але правда переможе. Щодо справедливості – заслухаймо прокурорів у справі бронежилетів. Олексій Павлович, як вам на душі?".

Міський голова відповів Бешлею, що він спить спокійно, бо "у цьому питанні у мене совість чиста". Водночас Каспрук поцікавився у депутата, за що гинули люди на Майдані, і за що гинуть вони зараз у зоні проведення АТО, якщо досі на виборах можна купити голоси виборців.

"Я розумію тих, хто переймається долею Білика, хто порішав ці питання. Але якщо він не винен, за гроші нікого не купляли, "червоних" ручок не було, то за що засудили студентів? Вони збрехали на гарну людину? Я не ставлю під сумнів людські чи професійні якості Ростислава Романовича, він чудовий економіст, голова бюджетної комісії. Але це абсолютно не говорить про те, що людина не може здійснити злочин. Крім того, цинічний – купити собі перемогу на виборах. Я впевнений, що суд дасть оцінку. Але давайте тему не заговорювати", - сказав міський голова.

Водночас Каспрук закликав депутатів не говорити про "політичні репресії".

"Все місто знає, хто продав голос, і хто не продав. Бурбак взагалі не згадує про вашу квартиру, Володимире Васильовичу. Ви отримали квартиру, як молодий фахівець, обійшовши 8 тисяч черговиків. Ця справа в суді, і ви її вже продали. Так ви захищаєте простих людей. А 8 тисяч простих людей, які в черзі стоять, ви обскакали. І доведе суд, що квартиру потрібно повернути", - додав мер.

Пізніше депутат від "Рідного міста" Анатолій Чесанов розповів Каспруку, "за що стояв Майдан":

"За що стояв Майдан? Для того, щоб ваш бос вкрав мільярди, щоб він отримав недоторканність у Госдепа. Для того, щоб національна валюта знецінилась у три-чотири рази? Для того, щоб у 7-8 разів підняли ціни за газ і воду? За те, щоб ви, Олексій Павлович, разом з босами могли дерибанити місто? Давайте будемо відвертими. Коли проти нас відкривають карні справи, ви збагачуєтесь і дурите український народ".

Каспрук запропонував депутатам проголосувати за протокольне доручення заслухати на найближчій сесії керівників правоохоронних органів у справі Білика, щоправда, після годинної перерви.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
2-09-2016, 14:37
Коментарів 0 Переглядів 4 423

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.