RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Крим не той, став чужим», - чернівчанка (ФОТО)

Поїздку до Криму 20-річна чернівчанка Оксана здійснила у липні. Ціль – туристична, та й родичів, які там живуть, дівчина давно не бачила. Востаннє вона з сім’єю була там у 2013-му, тож було з чим порівняти.

Дівчина зізнається, що якби не родичі, яких не бачила два роки, до Криму не поїхала би. Те, наскільки сильно Росія пустила коріння там, видно вже на кордоні.

Порожні пляжі – міф

– З боку України той тимчасовий кордон взагалі не обладнаний. Навіть туалет там – дерев’яна будочка, яка ось-ось обвалиться. Видно, що для України це і не є кордоном. На російській митниці – все, навпаки. Перетинаючи кордон, люди казали "О, цивілізація!".

Туристичні автобуси пропускають до українського кордону. Люди проходять КПП і буферну зону проходять пішки. Від російського кордону людей забирає інший транспорт. Автомобілем переїхати кордон дозволяють, але ретельно перевіряють, що люди з собою везуть.

– У нас із собою було м`ясо. Не багато, те, що ми мали з’їсти на кордоні. Все забрали. Також забрали дві запасні шини, які в нас були про всякий випадок. Нічого з собою з України брати не дозволяють, – каже дівчина.

– Дуже сильно відчувається, що це більше не Україна, – каже Оксана. – На кожному кроці – російські прапор, герб. Навіть продукції багато, де використовується слово "Росія". Люди кажуть різне, але багато з них задоволені, і повертатися не хочуть. Навіть те, що ціни зросли втричі їх не засмучує, бо "в них підвищилася зарплата", – каже дівчина.

За словами Оксани, на людей з України там реагують нормально. Та іноді все ж помічали косі погляди і чули пошепки "вони з України".

Також дівчина каже, що впевнилася в тому, що чутки про порожні пляжі у Криму є неправдивими. Відпочивають дуже багато людей, "наших" у тому числі. Щоправда, більше українців відпочивають біля "диких пляжів".

Безкоштовне фото на фоні триколора

Дівчина каже, що у Криму українців зображають не толерантними.

– Літня жінка, яка працювала на швидкій допомозі, сказала нам "Нічого, ми, росіяни, добрі, вилікуємо навіть українців." Це прозвучало дуже грубо. Вони не втрачають можливості зайвий раз нагадати, що в нас заборонили російські канали, а в них наші транслюють. Хоча, я дивилася кілька випусків новин, і всі українські події подають абсолютно по-іншому.Нас зображають якимись монстрами, на кожному кроці пропаганда за Росію, – каже Оксана.

Окрім російської символіки, яка підсвідомо налаштовує людей до окупантів позитивно, в Криму часто проводять проросійські акції.

– У Севастополі на Набережній ми бачили три фотозони, облаштовані трояндами кольору російського прапора. Червоним було написано "Крим наш". Всім робили професійні безкоштовні фото там. Всюди магнітики з фейсом Путіна, який тримає Крим у руках, з написом "Вернул". Севастополь ніколи і не був сильно за Україну, тому цьому я не здивувалася. Та таке зараз там можна побачити вже всюди, навіть там, де люди не забули, що вони українці.

Росія зробила деякі "правильні реформи", на які ведуться люди.

– У них справді змінилася якість медицини, у лікарнях там кращі умови, ніж у нас. Навіть деякі дороги відремонтували. Люди захоплюються і кажуть, ось, Росія що зробила. "Крим вже не той. Став чужим, та Україні варто за нього поборотися, адже там залишилося багато людей, які в душі залишилися українцями", – каже дівчина.

«Крим не той, став чужим», - чернівчанка (ФОТО)
«Крим не той, став чужим», - чернівчанка (ФОТО)
«Крим не той, став чужим», - чернівчанка (ФОТО)
«Крим не той, став чужим», - чернівчанка (ФОТО)


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
20-08-2016, 16:25
Коментарів 0 Переглядів 5 714

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.