Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Кількість людей, що отруїлись на весіллі на Буковині, зросла до 33-х

Кількість людей, які отруїлися на весіллі у Чернівецькій області, збільшилась до 33-х.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомили представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

- Швидше за все, спричинила захворювання "поправка", бо готові страви вживали на другий день, - пояснює начальник управління Держспоживнагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Клімчук. - Перші три випадки були вранці 19 липня, до вечора кількість осіб зросла до семи. Всі потерпілі скаржилися на підвищену температуру тіла, нудоту, блювання та болі у шлунку, що є ознаками харчової токсикоінфекції.

Того дня трьох дорослих та дитину госпіталізували в інфекційне відділення Вижницької центральної районної лікарні з діагнозом "гастроентероколіт". Ще двоє з діагнозом "харчова токсикоінфекція" перебувають в інфекційному відділені обласної лікарні та один – у хірургічному зі шлунковою кровотечею.
Наступного дня до лікарні звернулися аж двадцятеро потерпілих, 21 липня загальна кількість хворих становила 33 особи. Госпіталізовано з них 26 осіб у стані середньої важкості. Постраждало також п`ятеро дітей, найменшій лише 1 рік 9 місяців.

Вже після перших звернень обласна клінічна лікарня Чернівців негайно повідомила про випадок до Чернівецького обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України. Вже через дві години працівники прибули на місце події, - каже В`ячеслав Чернявський, начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду.

- Заклад належить приватному підприємцю зі спрощеною системою оподаткування. Під час розслідування виявлено численні порушення. По-перше, кухня знаходиться в незадовільному стані через недотримання дезінфекційного режиму, не відповідає по набору приміщень, столи і покриття потребують заміни, як й обладнання. Холодильник працює тільки один, що вкрай недостатньо в таку пору року. Крім того, відсутні всі документи, товарні накладні, які підтверджують якість харчових продуктів, а в одного працівника виявили прострочений медичний огляд, - каже Чернявський.

У ході опитування фахівці вияснили, що на весіллі були торти домашнього приготування. Залишків їжі не збереглося, окрім кількох яєць. "Бо все зі столів гості забрали додому", - розповідає Наталія Клімчук.

- Ситуація, яка відбулась у ці вихідні, досить значуща для подальших заходів щодо профілактики кишкових захворювань. Зараз діє заборона на планові і позапланові перевірки суб`єктів, що знаходяться на спрощеній системі оподаткування. Тому багато хто діє без будь-яких документів дозвільного характеру. Бенкетні зали є досить вишуканими, але самі приміщення кухонь можуть бути вкрай небезпечними. І навіть ті страви, які були приготовані в закладі, могли спричинити захворювання, бо не мають де правильно зберігатись, - каже вона.

Крім цього, законодавство категорично забороняє принесення будь-яких продуктів, в тому числі алкогольних напоїв, що повністю ігнорується багатьма закладами. Адже невідомо, хто готував домашні страви, і як вони зберігалися.

Медичні працівники оглянули більшу частину гостей, в одинадцятьох з них виявили схожі симптоми, характерні для харчового отруєння. Це дозволило уникнути важких форм захворювання. Наразі проводяться лабораторні аналізи, які мають встановити джерело інфекції. Держсанепідстанція звернулась до правоохоронних органів для притягнення винних до кримінальної чи адміністративної відповідальності. Власник закладу тим часом написав заяву про припинення діяльності закладу до усунення всіх наявних порушень.

Фахівці закликають в літню пору року не вживати страви, які можуть швидко зіпсуватися, насамперед майонезні салати і торти зі сметанними кремами. Особливо не варто давати такі страви малим дітям.

Раніше повідомлялося, що через на весіллі на Буковині масово отруїлися гості.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Рейтинг:
(голосів: 1)
22-07-2016, 14:09
Коментарів 1 Переглядів 1191

Новини партнерів:
Загрузка...
Hаписав: Artem, Коментарів: 0, Новин: 0, 25 липня 2016 09:12
В новині:
'Раніше повідомлялося, що через на весіллі на Буковині масово отруїлися гості.'

wtf?

Мер Чернівців пояснив, чому подорожчання проїзду в місті неминуче
За словами Каспрука, якщо тарифи на проїзд не підняти, міськрада буде змушена виділяти понад 60 млн грн, щоб компенсувати різницю
На Буковині пасажирський автобус в’їхав у будинок на залізничному переїзді (ФОТО)
За попередніми даними, жертв у ДТП немає, проте будівля зруйнована повністю


Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Loading...
ЖК "Comfort Park" - розділіть комфорт з найріднішими (на правах реклами)

В чотирьохсекційному будинку, стильна зовнішність якого приємно вразить шанувальників сучасної архітектури, передбачено все для безтурботного сімейного життя
"Fabrika Dverey" проводить передноворічний розпродаж (на правах реклами)

До Нового року він пропонує знижки до 50%. Також кожен покупець гарантовано отримає подарунок. Задоволеними залишаться всі
Київстар підготував мережу до Нового року та Різдва (новини компанії)

Клієнти Київстар зможуть комфортно спілкуватися під час пікових святкових навантажень на мережу – для цього національний телеком-оператор розширив ємності каналів зв'язку, оптимізував параметри комутаторів і включив альтернативні маршрути для міжнародного трафіку.
CARBOX Eco: інноваційний переворот у технології опалення (на правах реклами)

CАRBOX Eco представляє новітні (нано) технології, що є справжнім проривом у науково-технічному та інноваційному розвитку опалювальних систем
Kitano Seeds: відкриваємо нові горизонти (на правах реклами)

16 та 17 грудня 2016 року Світлана Олексіївна Пацаранюк започаткувала нову традицію серед овочівників Західної Украни – семінар-ярмарок для овочівників, який не схожий на всі інші заходи, що влаштовували раніше.

• Опитування
Коли отримаємо безвізовий режим з ЄС?
До кінця року
У 2017-му
Ніколи
Безвіз нам не потрібен
Канікули – на лижах і без комп’ютера

Шестирічна буковинка не сидить біля телевізора, а освоює зимові види спорту

Рубрика здоров'я ...