RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Плануємо з Чернівців розвивати міжнародне авіасполучення, - віце-президент МАУ

З першого липня розпочнеться виконання регулярного авіарейсу "Київ-Чернівці". Про переговори щодо готовності до польотів ішлося на зустрічі міського голови Олексія Каспрука і керівника аеропорту Бориса Морського з віце-президентом МАУ Володимиром Семенченком і фахівцями авіаперевезень.

- У нас відбулася зустріч, рухаємося у запуску регулярного авіасполучення з Києвом з першого липня, - сказав мер на прес-конференції після зустрічі.

Представники МАУ залишилися задоволеними нашим аеропортом і планують не обмежуватися рейсом до столиці.

- Нам важливо перед початком виконанням рейсів перевірити готовність аеропорту, відповідність стандартам нашої компанії, - сказав В.Семенченко. - Адже МАУ є хабовим перевізником, ми внутрішні перевезення суміщаємо з міжнародними. Тому ми проглянули все в аеропорту, і можемо говорити про готовність до внутрішніх рейсів. Наступним етапом плануємо з аеропорту "Чернівці" розвивати міжнародне сполучення. Куди конкретно — компанія ще розглядає.

За словами фахівців, є дві головні проблеми для забезпечення рейсів — спеціальне обладнання для обслуговування літаків та програмна підтримка для оформлення квитків. Адже МАУ пропонує для буковинців скористатися рейсом "Чернівці-Київ" зокрема для того, щоб в Борисполі одразу пересісти на інший рейс авіакомпанії в інші країни світу.

Тому у Чернівцях має бути відповідна комп’ютерна система, щоб клієнт зміг зареєструватися ще у Чернівцях і полетіти за кордон.

- МАУ провела у нас дуже серйозний аудит і оцінили нас нормально, - пояснив директор аеропорту Борис Морський. - Співпраця з МАУ для аеропорту буде дуже вигідною ще й тому, що компанія береться підготувати наш персонал у своєму навчальному центрі. Є проблема з обладнанням, якого у нас немає і вже не встигнемо придбати до липня. Тож вирішено, що спочатку — доки аеропорт придбає своє — у Чернівцях працюватиме хендлінгова компанія зі своїм обладнанням, яка обслуговувати літаки і навчить наш персонал. При цьому аеропорту робота такої компанії не буде коштувати нічого — МАУ буде платити цій компанії за послуги, а вона платитиме нам за наші послуги.

Обладнання, яке необхідне для обслуговування літаків, дуже специфічне. Адже сучасні літаки потребують відповідного обслуговування — йдеться про установки для заправки водою, обслуговування туалетів, установка повітряного запуску двигунів і обладнання для автоматизованої реєстрації пасажирів, бо вручну вже нічого не робиться.

Рейс буде виконувати літак "Ембраєр-145" на 50 крісел.

Наразі представник МАУ не зміг назвати вартість квитка до Києва, лише пообіцяв, що він буде таким, що не відлякає клієнта. Крім того, аеропорт готовий надати знижки для авіакомпанії, що теж вплине на ціну.

В.Семенченко пообіцяв також гнучку систему тарифів — можливість придбання квитків заздалегідь зі знижками, переліт без багажу та інше: "Наша компанія хоче розвивати ваш регіон, отож намагатимемося максимально привабити клієнтів, а не відлякувати".

Паралельно буде тривати робота з підготовки до реконструкції злітної смуги, щоб вона могла у нас сідати. Б.Морський переконаний, що без можливості прийому важких літаків неможливо розвивати аеропорт.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
1-06-2016, 15:15
Коментарів 0 Переглядів 3 619

Теги -

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)

Загалом до генерального плану внесли 14 пунктів пропуску на кордоні з Румунією
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.