RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Пільговики у Чернівцях їздитимуть безкоштовно на всіх тролейбусах і 13-ти маршрутах

Пенсіонери, інваліди, чорнобильці, діти з багатодітних родин мають право на безкоштовний проїзд у Чернівцях на всіх тролейбусних маршрутах та тринадцяти соціальних автобусних маршрутах. Цей порядок діє без жодних змін.

Такої домовленості досягнуто 9 лютого на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з перевізниками, пише прес-служба міської ради

Окрім того, відповідно до укладеного Меморандуму учасники бойових дій, інваліди війни, члени родин загиблих учасників АТО мають право на безкоштовний проїзд на всіх тролейбусних та автобусних маршрутах.

Перевізники надають послуги відповідно до умов укладених з ними договорів на право обслуговування міських автобусних маршрутів загального користування.

"Жодних змін у порядку надання пільгових перевезень в Чернівцях наразі немає. Асоціація міст України, міські голови міст України звернулися до народних депутатів з проханням терміново внести зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" і передбачити відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення права окремим категоріям громадян на пільговий проїзд. Переконаний, що народні депутати підтримають ці зміни і субвенція буде передбачена. В іншому випадку міста отримують дозвіл компенсувати витрати перевізникам на перевезення пільговиків з міського бюджету. У Чернівцях кошти на ці видатки зарезервовані. Тому у чернівчан, які мають пільги на проїзд, перевізників, які їх забезпечують, наразі немає підстав для хвилювання", – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Перевізникам вказано на недопустимість порушення діючого порядку пільгових перевезень у Чернівцях та графіків руху пільгових автобусів. Перевізників, які порушуватимуть правила перевезення пільгових категорій громадян, не допускатимуть до участі у конкурсах на право працювати на міських маршрутах.

Одночасно готується до громадського обговорення порядок надання адресної допомоги на пільговий проїзд за рахунок міського бюджету, який буде впроваджено у Чернівцях у разі відміни державної субвенції на пільгові перевезення.

Порядок забезпечення пільгового проїзду у громадському транспорті, формування тарифів на проїзд вирішено обговорити у Чернівцях на засіданні за участю міських голів, експертів, перевізників сусідніх областей з метою визначення спільного підходу муніципалітетів у сфері організації пасажирських перевезень.

Довідково. Пільговий проїзд на 13 соціальних автобусних маршрутах діє впродовж всього інтервалу руху транспорту. Автобуси, які здійснюють пільгові перевезення, мають позначення "ПІЛЬГОВИЙ". Вони працюють на маршрутах №1, 2, 3, 4, 6, 10А, 19, 21, 23, 26, 26А, 27 та 28.

Скарги на порушення перевізниками правил перевезення пільгових категорій населення приймаються за телефоном 55 14 04 або у вигляді електронних звернень на сайті міської ради.

Перелік міських автобусних маршрутів, які обслуговують пільгові категорії населення

1 Садгора – завод "Кварц" ч/з вул.В.Александрі, Хотинську, Ю.Гагаріна, Головну

2 Садгора – вул.Південно-Кільцева ч/з вул. М. Тореза, Ю.Гагаріна, Головну, Героїв Майдану

3 Вул.Садова – вул.Вижницька ч/з вул.Сторожинецьку, О.Кошового, Зарожанську

4 Вул.Садова – Цецино ч/з вул.Сторожинецьку, О.Кошового, Зарожанську, Горіхівську

6 Вул.Садова – вул.Заставнянська ч/з вул.Героїв Майдану, Лесі Українки, Київську

10А Універмаг "Рязань" – Садки ч/з вул. Героїв Майдану, Головну, Ю.Гагаріна, Севастопольську, Білоруську, Гайову

19 Вул.Садова – вул.Литовська ч/з вул. Сторожинецьку, Шухевича, Сокирянську

21 Стара Жучка – вул.Садова ч/з вул. П.Ткачука, Хотинську, Ю.Гагаріна, Головну

23 Садгора – вул.Південно-Кільцева ч/з вул. Учительську, Каштанову, Заводську, Ю.Гагаріна, Головну, Героїв Майдану.

26 Завод "Гравітон" – вул.В.Комарова ч/з вул. Руську, В.Винниченка, Миру, В.Чкалова, Головну

26-А Завод "Гравітон" – вул. В.Комарова ч/з вул. Комунальників, В.Винниченка, Миру, В.Чкалова, Головну

27 Вул.Садова – вул.Я.Степового ч/з вул. Сторожинецьку, О.Кошового, Зарожанську, Горіхівську

28 Садгора – Чорнівський млин ч/з вул. С.Галицького, В.Стефаника

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
9-02-2016, 21:58
Коментарів 0 Переглядів 5 264


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!