RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто володіє парковками у Чернівцях, - дослідження

Більше 800 тисяч гривень з початку 2015 року надійшло до місцевого бюджету у вигляді збору за місця паркування транспортних засобів у Чернівцях. Наразі на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебувають 10 платників збору за паркування (5 юридичних осіб та 5 підприємців – фізичних осіб).
Операторами "облаштовано 823 місця для паркування автотранспорту, розрахунковою площею 9752 кв. м.", повідомляє міська рада (правда, тут вже з’являється 11 операторів). Хоча "облаштованими" ділянки землі, асфальту, де, переважно, без квитанцій та документів, збирають з водіїв гроші, назвати важко.

Варто зауважити, що ці підприємства користуються майже гектаром чернівецької землі безкоштовно, адже земельні ділянки під паркомісця відводять за умовами договору про встановлення безоплатного земельного сервітуту, йдеться у публікації Надії Вірної на сайті "Ні корупції!".

У відповіді на запит до Чернівецької міської ради нам надали перелік відведених майданчиків на території міста Чернівці для платного паркування, на яких переможці конкурсу – оператори паркування здійснюють парковий збір. Станом на листопад 2015 року таких майданчиків у Чернівцях 23. Спеціально обладнаних місць паркування в обласному центрі немає.

Більшість операторів паркування отримали місця для облаштування паркових місць у відповідності до рішення Чернівецького міськвиконкому від 23 липня 2013 року. Однак ПП. Фаб’ян В.І. з’являється в переліку майданчиків, але в самому рішенні, де визначається і вартість парко-години, про нього не згадується.

Вартість години паркування різниться від 2,85 грн. (вул. Головна, 48-50 поблизу готелю "Київ", що розташований у самому центрі міста) до 5 грн. (для ПП Гнидюк по вулиці Ентузіастів та для ПП "Буковинатранссервіс" в місцях, де розташовані ринки).

Процедура "втрапляння" до списку обраних операторів полягає в тому, що міська рада оголошує конкурс для підприємців на облаштування ділянок для платного паркування. Але після 2013 року нових операторів на цьому ринку немає.

Загалом ринок цей розділений між приватними підприємцями/підприємствами та власниками ринків міста.

Найбільше ділянок для паркування передано ПП Ілащук О.Г. – шість. Підприємець зареєстрований у квартирі по вулиці Руській, 223 А. Згідно з рішенням виконкому від 23 липня 2013 року (те саме, за яким всіх решта операторів закріплено за ділянками), за ним закріплено ділянки по вулиці Небесної Сотні, 20-22, 2-6, 24, проспект Незалежності, 109, Гагаріна, 25, Руська, 205-А. Вартість послуги за одну годину на вказаних паркомісцях складає 3 грн.

У 2008, 2010 роках начальником дільниці контролю за паркуванням автомобілів Чернівецького міськШЕП був Олександр Григорович Ілащук.

ПП Гнидюк М.М. згідно з рішенням виконкому від 23 липня 2013 року, має дві ділянки – по вулиці Ентузіастів, 2А, від Головної до провулку Ентузіастів. Це місце, де розташований місцевий ринок, і вартість паркування встановлено 5 грн. за годину.

ПП Чорногуз М.І. згідно з тим же рішенням, має дві ділянки по вулиці Івана Франка, 2-8, вул. Ватутіна, 1-3. Це також центр міста, і вартість паркування тут визначена 3 грн. за годину.

ПП Фаб’ян В.І., якого в рішенні виконкому не згадується, отримав дуже ласу ділянку по вулиці Головна, 48-50 поблизу готелю "Київ" за 2,85 грн. Балотувався до Чернівецької міської ради на місцевих виборах 2010 року від Народно-демократичної парії. Є співзасновником та кінцевим бенефіціарієм (контролером) малого колективного підприємства "Корфос".

ПП "Буковинатранссервіс" згідно з рішенням виконкому Чернівецької міської ради від 23 липня 2013 року, а також від 13 травня 2014 року, для платного паркування було виділено ділянки по вулиці Зеленій, Кишинівській, 2А – 6, Удонова напроти ринку, Кафедральна (центр) (скрізь по 5 грн. за годину). Одним з співвзасновників підприємства є екс-депутат Чернівецької міської ради, голова постійної комісії з питань земельних відносин, будівництва та архітектури міськради Олексій Редько.

ПП Старчук В.Т. – оператор ділянки поблизу мікроринку "Фортуна" на вулиці Калинівська, власником якого він і є.

ТОВ ринок "Центральний" має три ділянки по вул. Поповича, 2-4 (центр), Бахрушина, 1-3, вул. Загули, 3, вул. Вільде, 1-7. Вартість паркування на цих ділянках встановлена в розмілі 3,5 грн. за годину.

МКП "Газкомплектприлад" отримало дві ділянки по Проспекту Незалежності, 96 та 106 з тарифом 4 грн. за паркогодину.

КП МКП "Калинівський ринок" отримав ділянку по вулиці Калинівській (поблизу ринку) за 4,5 грн./год.

СП "Ринок Буковинський" згідно з рішенням виконкому від 23 липня 2013, року має для паркування ділянку по вулиці Комарова біля ринку "Буковинський".

Ми також поцікавились у міської ради, чи, бува, ніхто не судиться з нею за парковки, і чи вона ні з ким з цього приводу не судиться. У відповіді на запит йдеться, що наразі в Шевченківському районному суді м. Чернівці розглядається справа за адміністративним позовом С. Будеску як третьої особи на стороні ПП "Буковинатранссервіс" до виконавчого комітету Чернівецької міської ради про скасування рішення виконкому щодо вилучення парковки по вулиці Зеленій з переліку платних парковок. Судових позовів до операторів паркування у Чернівецької міської ради немає.

Якщо проглянути документи, то вони є досить застарілими. Умови, на яких надавалось право облаштування майданчиків, незрозумілі. Так само незрозуміло і те, яким чином там з’являються і зникають суб’єкти господарювання з документів.

У чернівчан багато претензій до операторів, які не видають квитанцій, не працюють над тим, аби обладнати місця паркоматами. Активісти навіть зареєстрували електронну петицію до Чернівецької міської ради, в якій просять "заборонити незрозумілий збір грошей приватними підприємцями за паркування в центральній частині міста без касових апаратів і видачі відповідних діючому законодавству фіскальних документів". Однак вона не набрала достатньої кількості голосів (64 з 250). В той час водії подеколи просто відмовляються сплачувати гроші за паркування, вважаючи такий збір незаконним.

Раніше повідомлялося, кому належать ринки у Чернівцях.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
12-01-2016, 21:16
Коментарів 0 Переглядів 4 928

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.