RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Отримав міжнародне посвідчення водія, за яке заарештували в ІталіїЗа міжнародне водійське посвідчення чоловіка чернівчанки Світлани Галюк в Італії мало не посадили до в’язниці. Жінка звернулася до редакції, щоби розповісти про отримання так званих міжнародних водійських прав, що пропонують у чернівецьких турфірмах, та про проблеми, які через них можуть виникнути.
– На рекламному щиті однієї з турфірм на вулиці побачили пропозицію – виготовлення міжнародного водійського посвідчення, – розповідає Світлана. – Ми з чоловіком працюємо в Італії, тому вирішили його зробити. Минулого року чоловік звернувся до цієї фірми. Для виготовлення міжнародних прав попросили подати фотокопію українського водійського посвідчення, три фото, зразок підпису, першу сторінку закордонного паспорта, колір очей, зріст та оплату 150 євро. У січні 2008 року я теж вирішила зробити таке посвідчення у цій фірмі. Подала документи і заплатила 200 доларів.
Нас запевнили, що за цими посвідченнями спокійно їздитимемо в Італії, – продовжує Світлана. – Але кілька тижнів тому чоловіка зупинила поліція, він показав міжнародне посвідчення, а його заарештували. У поліції повідомили, що це посвідчення фальшиве, воно ніде не зареєстроване. Чоловіка відпустили лише тому, що у нього при собі було українське посвідчення водія. А кілька днів тому до квартири в Італії прийшла поліція, провели повний обшук, щоби переконатися, що це не ми виготовляємо міжнародні посвідчення. Тепер змушені наймати адвоката, витрачати значні кошти, щоби з чоловіка зняли обвинувачення у використанні фальшивих документів.
Після такої історії Світлана одразу подалася до фірми, щоби з’ясувати ситуацію.
– Тепер мені у фірмі пояснили, що це міжнародне посвідчення – звичайний переклад до українського посвідчення водія і дійсне лише за його наявності. Їздити за ними, виявляється, не можна, хоча там і написано "інтернаціональні права", – обурюється Світлана. – Але чомусь коли ми їх робили, про це навіть ніхто не згадав.
Мене дуже обурив той факт, що так відкрито обманюють людей і ніхто не звертає на це уваги, – каже Світлана. – Я звернулася зі скаргою до УБОЗу, а мене направили до райвідділу міліції. Чи відреагує хтось на відкрите виготовлення таких фальшивих міжнародних посвідчень у турфірмах, що діють роками, не знаю.
– Поняття "міжнародне посвідчення водія" взагалі немає, адже виготовлення таких посвідчень законом не передбачено, – пояснив старший інспектор відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи для обслуговування міста Чернівців Василь ДУШИНСЬКИЙ. – В органах МРЕВ видають українське національне посвідчення водія європейського зразка, яке дійсне у всіх країнах. Посвідчення водія змінюються лише у тому разі, якщо людина переїхала в одну з країн на постійне місце проживання. Якщо людина законно працює за кордоном, українське посвідчення змінювати не потрібно. Дійсні водійські посвідчення і старого зразка, і українські новішого зразка.
Щодо виготовлення міжнародних прав у турфірмах, вони не мають права цього робити. Водійські посвідчення видає лише ДАІ, а все інше – просто непотрібні папірці.


Власний досвід
"Таких посвідчень
для українців
за кордоном виготовили багато"
Щоби більше дізнатися про виготовлення так званих міжнародних посвідчень водія, кореспондент "МБ" зателефонував до турфірми, про яку розповіла Світлана. Працівниця турфірми одразу порадила зателефонувати на інший номер. За цим номером чоловік розповів про виготовлення "міжнародних водійських посвідчень".
– Пластикові міжнародні права на основі українського водійського посвідчення виготовляються в Америці, – переконував чоловік. – Вам видаються пластикові права і книжечку, в якій вказано більшість країн світу, де за цими правами можна їздити. Зроблять їх за 2-3 тижні, вартість – 150 євро. Таких посвідчень для українців за кордоном виготовили багато.
Після цього ми вирішили уточнити, чи це міжнародні права, чи звичайний переклад українського водійського посвідчення і чи можна їздити з ним без українського посвідчення водія? Чоловік знову взявся переконувати, що це справжнє водійське посвідчення і закордонними дорогами з ним можна їхати спокійно, ніхто не затримає. Про можливі проблеми із законом у турфірмі ніхто й не згадав.
"МБ" далі стежитиме за ситуацією і повідомить, чи вдалося міліції прикрити виробників так званих міжнародних посвідчень.

Редактор: admin
27-03-2008, 16:19
Коментарів 0 Переглядів 24 684

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги