RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У п’ятницю, 15 грудня, в Європейському залі готелю "Черемош" відбувся перший муніципальний благодійний бал. Вхідний квиток на бал коштував 500 гривень, і більшість цих коштів мають бути скеровані на допомогу сиротам – дітям і студентам. Саме тому дійство влаштували напередодні Дня Святого Миколая. Квитків продали двісті, і, як розповідають організатори, охочих було більше.
За словами голови оргкомітету балу, заступника міського голови Інни Онацької, 15 тисяч гривень із зібраних коштів буде перераховано на будівництво "Дитячої лікарні майбутнього".
Гостей зустрічали лакеї у справжніх лівреях
Ще одна благодійна акція відбулася вже під час балу – аукціон з продажу картин. Кошти за кожну картину скеровувалися на допомогу конкретним людям: дівчинці-сироті, дитині з дитячим церебральним паралічем, юнакові, хворому на цироз печінки, художникові-інваліду.
Картин продали чотири. Дві з них було куплено за п’ять тисяч гривень, одну – за чотири, і одну – за 11 тисяч.
Рекорд аукціону належав бізнесменові і депутатові міськради Володимирові Жаровському.
– Якщо взяти за зразок такі заходи за кордоном, – поділилася міркуваннями директор Чернівецького бізнес-центру Марія Порчук, – то можна було би влаштувати не лише аукціон, а й виставку-продаж, на якій пропонувалося б щось і за 50 гривень, і за п’ять тисяч.
Гостями балу була бізнесова і політична еліта міста. Імена новоприбулих гостей оголошували урочисто, що було першим виявом пошани до благодійників. Лакеї в ошатних лівреях вручали гостям програмки з розкладом танців. Усе це відбувалося під музику у виконанні струнного квартету.
– Хотілося, щоби цей бал не виглядав як звичайний бенкет у ресторані, – каже сценарист і постановник дійства Ольга Салевич. – Ми прагнули, щоби прозвучала класична музика, класичний спів, щоби люди побачили балет, щоби відчули, що наше місто справді європейське.
Мер зізнався, що він – танцюрист-самоучка
Коли всі гості зібралися, було оголошено перший танець – вальс. Надихали учасників балу на активність вихованці відомого хореографа Володимира Хоміцького. Але й без того виявилося дуже багато охочих повальсувати. Серед перших – генеральний директор "Трембіти" Стелла Станкевич. Вона та її чоловік були найбільш активною парою балу: танцювали практично всі танці.
– Я дуже люблю танцювати, – зізналася Стелла Омелянівна. – Як бачите, тут багато молодих людей, які не танцюють. Але це, мабуть, не так важливо. Головна ідея цього балу – благодійність.
Справжній клас у мистецтві танцю показав і міський голова Микола Федорук. Його з партнеркою оголосили кращою парою фокстроту. Ми одразу ж поцікавилися у Миколи Трохимовича, де він брав уроки.
– Ніде! Я самоучка, – відповів він. – Знаєте, я ж колись був ді-джеєм, тобто ведучим танцювальних вечорів. Там дивився, як люди танцюють, переймав їхні рухи і навчився.
Ділячись із нами загальними враженнями від балу, міський голова зазначив, що відчув суть благодійності дійства під час аукціону:
– Я помітив, як реагують люди, коли їм оголошують конкретні цілі, на які має бути скеровано кошти. Одразу ж видно по обличчях, що вони прагнуть допомогти.
Танцювали під час балу не всі. Багато присутніх скористалися нагодою для ділового спілкування у товариській атмосфері.
– Не обов’язково усі ділові питання повинні розв’язуватися у саунах, – зазначив підприємець, депутат обласної ради Віктор Довганич. – Нехай краще це робиться під час балу… А на майбутнє я би встановив правило – не пускати на бал чоловіків без краваток-метеликів та дружин у вечірніх сукнях. Бо не всі поставилися до цього так серйозно, як треба...
Редактор: admin
19-12-2006, 13:02
Коментарів 0 Переглядів 2 503

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.