DataLife Engine > Їжа > Найкращий сніданок для мозку та покращення пам'яті: готується дуже легко

Найкращий сніданок для мозку та покращення пам'яті: готується дуже легко

Найкращий сніданок для мозку та покращення пам'яті: готується дуже легко


Омлет із лососем та авокадо - це поєднання білка та корисних жирів, яке сприяє концентрації, пам’яті й стабільній роботі нервової системи. Це один із найкращих сніданків для підтримки здоров’я мозку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.



Яйця є одним із найбагатших природних джерел холіну, поживної речовини, якої більшості людей не вистачає.

Холін є важливою поживною речовиною для підтримки розвитку мозку, пам’яті та настрою. Всього два великих яйця забезпечують близько 294 міліграмів - приблизно половину добової потреби.

Забезпечує організм омега-3 жирними кислотами, що покращують роботу мозку

Копчений лосось багатий на омега-3 жирні кислоти, які покращують пам’ять, когнітивне здоров’я та кровообіг у мозку.

Омега-3 жирні кислоти, особливо ДГК, пов’язані з кращою пам’яттю та уповільненням когнітивного спаду.

Забезпечує антиоксиданти, які захищають клітини мозку

Цей сніданок багатий на антиоксиданти, які допомагають захистити мозок від пошкоджень, спричинених оксидативним стресом і запаленням.

Такі антиоксиданти, як вітамін Е, вітамін С і поліфеноли, які сприяють захисту мозку. Яєчні жовтки містять лютеїн і зеаксантин у раціоні - антиоксиданти, які також можуть бути пов’язані з когнітивною функцією.

Насичує вітамінами груп B для підтримки когнітивних функцій

Яйця та лосось забезпечують вітамінами групи B, включаючи B6, B12 та фолат. Ці вітаміни допомагають підтримувати функцію мозку, тоді як їх дефіцит пов’язаний із втратою пам’яті.

Рецепт омлету з лососем:

Інгредієнти:

яйця - 4 шт.
молоко або вершки - 2 ст. л
копчений лосось - 100 г
авокадо - 1 шт.
оливкова олія або вершкове масло - 1 ст. л
сіль, чорний перець - за смаком
свіжа зелень (кріп, петрушка або рукола) - для подачі
лимонний сік - кілька крапель

Спосіб приготування

У мисці збийте яйця з молоком/вершками, посоліть і поперчіть. Розігрійте сковорідку з олією чи маслом на середньому вогні.

Вилийте яєчну масу й обсмажуйте, злегка піднімаючи краї омлету лопаткою, щоб рідка частина стікала вниз. Коли омлет майже готовий (зверху ще трохи вологий), викладіть шматочки копченого лосося та нарізане авокадо (попередньо збризнуте лимонним соком).

Складіть омлет навпіл і готуйте ще 30-40 секунд.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад