DataLife Engine > Їжа > Це не морква: дієтолог назвала продукт, важливий для поліпшення зору

Це не морква: дієтолог назвала продукт, важливий для поліпшення зору

Це не морква: дієтолог назвала продукт, важливий для поліпшення зору


Для поліпшення зору британський дієтолог Емма Дербішир рекомендує вживати жирну рибу двічі на тиждень, пишуть Факти.



Багато хто з нас на питання, який продукт сприяє поліпшенню зору, відразу ж назве моркву. І це чиста правда.

За словами експертів, морква багата бета-каротином, який перетворюється на вітамін А. Він важливий для хорошого зору і допомагає за таких захворювань очей, як вікова макулярна дегенерація.

Однак є й інші продукти, корисні для здоров’я очей.

Замість моркви Емма Дербішир рекомендує з’їдати дві порції риби щотижня. Одна з них повинна бути жирною, оскільки це означає, що вона багата на омега-3-ДГК – незамінну жирну кислоту, необхідну для хорошого зору.

– У клітинних мембранах сітківки міститься особливо багато ДГК, яка життєво важлива для зволоження очей. Низький рівень ДГК може бути причиною сухості очей і шкіри, – пояснила експерт.

До жирної риби належать скумбрія, сардини, оселедець, лосось і форель. За словами Дербішир, до цього переліку можна додати і стейк з тунця.

Дієтолог зазначила, що йдеться саме про свіжий, а не консервований тунець, який після відповідної обробки вже не вважається жирною рибою.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад