Прості та цікаві. Чотири страви з варених яєць

Традиційно після Великодня у кожного з нас залишається святкова їжа. І найчастіше це крашанки. Бо їсти їх в одному й тому ж вигляді кілька днів поспіль стає не дуже цікаво, а викидати — точно не наш варіант.
Саме тому я зібрав для вас кілька простих, але цікавих страв із варених яєць. Щоб було не тільки з користю, а й зі смаком, пише NV.
{reklama}
1. Салат з яйцями та зеленою цибулею
Цей салат — легкий, але поживний. Тут усе просто: яйця, зелень, картопля і трохи соняшникової олії. Ідеально для обіду після великодніх застіль.
Інгредієнти
2−3 варені яйця
1 пучок зеленої цибулі
кілька гілочок кропу
3 невеликі картоплини
2 ст. л. соняшникової олії
сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт
Крок 1
Підготуйте два-три варені яйця. Заздалегідь відваріть впродовж 25 хвилин після закипання три невеликі картоплини, гарно вимивши шкірку — ми її не зніматимемо. Дайте їй повністю охолонути.
Крок 2
Очистивши, наріжте кожне яйце на 4 частини, а нечищену картоплю — на 6 частинок. Дрібно наріжте зелену цибулю та кріп.
Крок 3
Змішайте в салатній мисці всі нарізані інгредієнти, додайте олію та посоліть до смаку. Розмішайте салат і насолоджуйтеся весняним смаком.
2. Мариновані яйця в соєвому соусі
Пікантні, солоні, з легким посмаком часничку… ці корейські мариновані яйця — ну просто ідеальна закуска на всі випадки життя. А ще вони гарно пасують до рису (або будь-якого іншого гарніру) та чудово підійдуть для корисного і смачного сніданку, перекусу чи обіду.
Інгредієнти
6−7 курячих яєць
200 мл соєвого соусу
2 ст. л. цукру
5 зубчиків часнику
1 ст. л. оцту
100 мл води
½ ч. л. пластівців перцю чилі (за бажанням)
1−2 ч. л. кунжутного насіння для подачі (для бажання)
Покроковий рецепт
Крок 1
Очистьте варені яйця.
Крок 2
Приготуйте маринад: у сотейнику змішайте 200 мл соєвого соусу, 100 мл води, 2 ст. л. цукру, 5 зубчиків часнику, 1 ст. л. оцту. Доведіть суміш до кипіння та варіть на маленькому вогні 10 хв.
Крок 3
Зніміть каструлю з маринадом з вогню та додайте в гарячий маринад очищені яйця. Залиште маринуватися на 40 хв. Для подачі розріжте яйця навпіл, присипте обсмаженим кунжутом та полийте маринадом.
3. Пишні пиріжки з яйцями та зеленою цибулею
Хто б що не казав, але домашні пиріжки зберігають своє особливе місце у наших серцях. Воно ж і не дивно: пухке, рум’яне тісто, інгредієнти для якого майже завжди є під рукою, та можливість використати для начинки найрізноманітніші продукти. Навіть варені яйця.
Інгредієнти
Для тіста
250 мл кефіру
360 г пшеничного борошна
½ ч. л. харчової соди
½ ч. л. солі
2 ч. л. цукру
1 ст. л. олії
1 жовток
5 ст. л. олії для смаження
Для начинки
5 яєць
3−4 пера зеленої цибулі
5 гілочок петрушки або кропу
сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт
Крок 1
Для начинки: відварені круто яйця почистьте та наріжте дрібними кубиками. Дрібно нашаткуйте 3−4 пера зеленої цибулі, 5 гілочок кропу та 3−4 гілочки петрушки. Змішайте нарізані яйця та зелень, посоліть та поперчіть начинку до смаку.
Крок 2
Для тіста: у 250 мл кефіру кімнатної температури додайте ½ ч. л. харчової соди, ½ ч. л. солі, 2 ч. л. цукру, 1 ст. л. олії та перемішайте. Поступово додайте в кефір 360 г просіяного борошна та замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. Залиште тісто відпочити на 15 хвилин.
Крок 3
Готове тісто розділіть на кульки, вагою по 70−80 г кожна. Присипте стіл невеликою кількістю борошна та розкачайте кожну кульку в пласке кружальце.
Крок 4
На кожне кружальце викладіть по 1,5−2 ст. л. начинки та заліпіть пиріжки. Викладіть їх на застелене пергаментом деко.
Крок 5
Змастіть пиріжки збитим жовток та випікайте їх у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
4. Яйця, фаршировані сиром брі
Фаршировані яйця — універсальна закуска, адже начинити їх можна практично чим завгодно. Пропоную вам спробувати ніжну начинку із сиром брі. А ще — ви сильно здивуєтеся, якщо спробуєте яйця трохи запекти. Загалом, готується легко і виходить дуже смачною.
Інгредієнти
3 яйця
50 г сиру брі
1 ст. л. оливкової олії
сіль і перець до смаку
Покроковий рецепт
Крок 1
50 г сиру брі наріжте невеликими кубиками.
Крок 2
Яйця очистьте і наріжте уздовж навпіл.
Крок 3
Вийміть з яєць жовток, подрібніть. Змішайте жовток з подрібненим сиром брі. Додайте 1 ст. л. оливкової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте начинку.
Крок 4
Наповніть білок начинкою і запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 7 хвилин, поки сир не розплавиться.
Ці рецепти допоможуть вам смачно та креативно використати залишки варених яєць після Великодня. Спробуйте кожен з них і знайдіть свій улюблений.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад