DataLife Engine > Їжа > Лікарі назвали продукти, які викликають алергію найчастіше: вони поширені у раціоні

Лікарі назвали продукти, які викликають алергію найчастіше: вони поширені у раціоні

Лікарі назвали продукти, які викликають алергію найчастіше: вони поширені у раціоні


Фахівці найчастіше діагностують алергію на поширені продукти арахіс, яйця, рибу і полуницю, інформує Ukr.Media.

{reklama}

Такі алергени у цих харчових продуктах здатні викликати в людини серйозні реакції, аж до анафілактичного шоку

Найчастіше хвороба починається в дитячому віці й супроводжує людину все життя, практично не піддаючись лікарській корекції.

Також сильним алергеном є риба. Спровокувати реакцію можуть ікра та морепродукти, уточнили медики. За їх словами, алергія на них часто проявляється в дитинстві у вигляді дискомфортного поколювання в роті, свербежу, нудоти та висипань.

Молочний цукор, який не розщеплюється багатьма людьми через ферментативну недостатність, найчастіше зустрічається в дітей до трьох років. Також може розвиватися ще в період внутрішньоутробного розвитку. Тобто є вродженою такою патологією, що не дає змоги дитині нормально засвоювати материнське молоко.

Також часто алергію викликають яйця, найчастіше курячі. Білки курячих яєць можуть бути лише в самих яйцях, а й у деяких вакцинах, де вони відіграють роль стабілізаторів. Зазвичай алергія на яйця характеризується такими симптомами, як риніт, зниження артеріального тиску.

Серед фруктів ще більше продуктів-алергенів. Особливо небезпечними вважаються полуниця, суниця та лимони. Це лідери серед алергенів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад