Як зробити вівсянку смачною: дієтологиня порекомендувала незвичний інгредієнт
Вівсянка перед сном - не лише корисна, а й смачна страва. Втім, вона може стати ще смачнишою, якщо додати до неї сир рікота. Про це виданню Eating Well розповіла дієтологиня Сара Хаас.
{reklama}
За її словами, цей продукт містить багато білка. Саме тому вона додає цей вершковий сир до вівсянки на ніч.
Навіщо додавати рікотту до вівсянки на ніч
За словами Хаас, їсти пластівці з молоком на сніданок - не для неї. У дитинстві вона додавала у страву банан. Але їй потрібно було більше білка, тому вона перейшла з пластівців на цільнозерновий хліб, приправлений арахісовим маслом і медом.
"Зараз, через багато років, я продовжую насолоджуватися сніданком, який включає цільне зерно та білок, особливо коли йдеться про вівсянку. Я пробувала різноманітні варіанти протеїну в овесі на ніч, але рікота стала моїм улюбленим", - зазначає дієтологиня.
Харчові переваги рікоти
Хаас називає їжу "паливом", але вона "також призначена для насолоди".
"Я багато разів їла вівсянку на ніч, але коли я обрала вершковий сир рікота замість грецького йогурта (який теж дуже смачний), мені це сподобалось".
За її словами, на відміну від гострого пікантного сиру, рікота м’яка і навіть трохи солодка.
"Він не просто смачний, він також має зірковий харчовий профіль. У кожній ½ склянки сиру рікота з цільного молока міститься 10 грамів білка і 289 міліграмів кальцію (це майже 30% від рекомендованої дієтичної норми для більшості дорослих). Він також містить вітамін В12, важливу поживну речовину для функціонування нервів, виробництво еритроцитів, створення ДНК і метаболізм", - розповіла Хаас.
Поради щодо додавання рікоти до вівсянки на ніч
Якщо вас турбує вміст насичених жирів у рікоті з незбираного молока, спробуйте рікоту, приготовану з частково знежиреним молоком.
Почніть з малого. Почніть із додавання лише 1 столової ложки сиру. Якщо вам це не сподобається, замініть його на йогурт.
Додайте смаки, які доповнюють рікоту. На щастя, сир рікота має м’який смак, який добре поєднується з різними інгредієнтами. Вівсянку можна поєднувати з цитрусовими (як соком, так і цедрою), а також кісточковими фруктами, такими як вишня, персик і абрикос. Горіхи теж чудові; фісташки, волоські горіхи та мигдаль забезпечують ідеальний хрускіт. Додайте також трохи спецій - наприклад, мелену корицю, мускатний горіх, імбир чи кардамон.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад