DataLife Engine > Їжа / Лайфхаки > Навіщо заливати хурму гарячою водою: лайфгак, що працює

Навіщо заливати хурму гарячою водою: лайфгак, що працює



Хурма – популярний восени і взимку ягода, яка є джерелом клітковини, містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію. Часто ці яскраві помаранчеві плоди на смак можуть бути дуже терпкими. Як позбавити хурму терпкості, розповідає ТСН.

{reklama}

Як прибрати терпкий смак хурми

Терпкою є не дозріла хурма. Тому, щоб зник характерний в'язкий смак, хурма має дозріти.

Що робити для цього, якщо хурма вже зірвана та куплена в магазині?

Фахівці радять покласти хурму на декілька днів у пакет за кімнатної температури.

Щоб прискорити процес дозрівання, в цей же пакет можна покласти банани чи яблука.

Найчастіше, для того, щоб хурма не була терпкою, її заморожують, кладуть до морозилки. Після цього вона не лише втрачає терпкість, а й стає м'якою.

Альтернативний варіант - занурити ягоди в окріп і дати полежати кілька годин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад