Вся справа у міцності та свіжості: як чай впливає на організм після 50 років
Чай, особливо міцний, може вимивати кальцій з організму. Це пов'язано з вмістом танінів, які зв'язують кальцій, роблячи його недоступним для засвоєння.
Враховуючи ризик остеопорозу в цьому віці, варто вибирати чаї середньої міцності, інформує Ukr.Media.
{reklama}
Деякі сорти чаю, такі як пуер або чай мате, містять високу концентрацію кофеїну, що може призводити до підвищення тиску. Для гіпертоніків краще підійдуть трав'яні чаї — ромашка, м'ята, меліса.
Зневоднення, викликане занадто міцним чаєм, може погіршити стан шкіри. Це проявляється у вигляді сухості, втрати пружності та прискореного старіння.
Не рекомендується пити вчорашній чай. Через окислення утворюються шкідливі сполуки. Пити такий напій може бути небезпечно для нирок і печінки.
Солодкий чай — ворог здоров'я після 50. Він збільшує ризик діабету, призводить до набору ваги і погіршує обмін речовин.
Дослідження підтверджують, що регулярне вживання напоїв при температурі вище 60°C підвищує ризик раку стравоходу на 90%.
Людям похилого віку варто віддавати перевагу зеленому чаю — він багатий на катехіни та антиоксиданти. Трав'яні збори теж підуть на користь — м'ята, меліса, шипшина і звіробій допомагають заспокоїти нервову систему, зміцнити сон і знизити тиск.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад