Попкорн корисніший, ніж ви думаєте: вісім несподіваних переваг

Попкорн давно асоціюється з кінотеатрами та відрами смаколика на двох. Але наукові дані свідчать, що цей простий кукурудзяний продукт один із найбільш корисних перекусів, якщо приготувати його правильно.
Про сім здорових переваг повітряної кукурудзи, розповіло видання РБК-Україна з посиланням на допис дієтолога та професора Олега Швеця у Facebook.
Чим корисний попкорн
У ньому більше клітковини, ніж у багатьох злаках, а за вмістом антиоксидантів у перерахунку на вагу попкорн навіть випереджає фрукти та овочі.
Дві порції (16 г) повітряного попкорну містять лише 62 калорії, майже 2,5 г клітковини, 2 г білка і менше одного грама жиру, це робить продукт ідеальним варіантом для тих, хто стежить за вагою та метаболізмом.
8 науково доведених причин додати попкорн у раціон
Покращує травлення
Клітковина живить корисні бактерії та допомагає уникнути запорів. Здоровий кишечник. Це сильніший імунітет і кращий настрій.
Сприяє контролю ваги[/b]
Попкорн повільно перетравлюється та надовго дає відчуття ситості, а ферулова кислота з його складу допомагає боротися з ожирінням.
Стабілізує рівень цукру
Цільні зерна, зокрема попкорн, запобігають різким стрибкам глюкози. Це важливо для людей із діабетом і переддіабетом.
Знижує ризик раку
Антиоксиданти та клітковина зменшують окислювальний стрес і захищають ДНК. Корисним вважається навіть зниження ризику раку товстої кишки й шлунка.
Допомагає нормалізувати тиск
Ферулова кислота має протизапальний ефект, а харчові волокна асоційовані з нижчим артеріальним тиском.
Зменшує рівень холестерину
Розчинна клітковина буквально виводить “поганий” холестерин з організму, зменшуючи ризик інфаркту та атеросклерозу.
Підтримує здоров’я мозку
Дослідження показують, що ферулова кислота уповільнює розвиток хвороби Альцгеймера, а регулярне споживання цільних зерен покращує когнітивні функції.
Не весь попкорн корисний
Кіношний попкорн, як і більшість варіантів з магазинів, містить сіль, цукор, ароматизатори та трансжири і втрачає всі позитивні ефекти.
Найздоровіший варіант - це попкорн домашнього приготування:
без масла або з мінімальною кількістю оливкової чи авокадової олії
без доданого цукру
зі спеціями або легкими приправами
Більшість магазинного попкорну для мікрохвильовки містить хімічні добавки та натрій, тому найкраще купувати звичайні зерна і готувати в повітряній попкорниці, на сковороді або в мікрохвильовці.
[b]Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад