DataLife Engine > Здоров'я / Їжа > Експертка назвала найшкідливіше печиво: ним завалені українські магазини

Експертка назвала найшкідливіше печиво: ним завалені українські магазини

Експертка назвала найшкідливіше печиво: ним завалені українські магазини

Українські супермаркети рясніють яскравими упаковками солодощів, зокрема різного печива. Однак, воно може бути шкідливими для здоров’я.

Про це пише видання "Радіо Трек".

{reklama}

Печиво з трансжирами

Чимало видів промислового печива містять трансжири - спеціальні рослинні олії, що використовують для продовження терміну придатності та поліпшення текстури продукту. Вони підвищують рівень холестерину, що може спричинити серцево-судинні захворювання.

- 90% печива, яке реалізується, є потенційно небезпечним, тому що там є борошно вищого ґатунку, величезна кількість цукру і рослинні олії або маргарин, або кондитерський жир, або замінник жиру", - розповіла експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко.

Якщо ви побачите на упаковці надпис: "рослинні жири у твердому стані", "олія вибілена", "олія рафінована", "маргарин", "кондитерський жир", "замінник вершкового масла" - таке печиво купувати не варто. Серед таких продуктів виділяють печиво "Марія" деяких вітчизняних виробників.

Багато цукру та підсолоджувачі

Велика кількість цукру провокує розвиток ожиріння, діабету та проблеми із зубами. Щоб зекономити, виробники можуть використовувати штучні підсолоджувачі, зокрема аспартам, сахарин або цикламати – небезпечні для здоров’я. Серед таких видів виділяють печиво "Барні" та "Чоко Пай.

Хімічні ароматизатори та барвники

Синтетичні ароматизатори та барвники роблять продукт привабливішим, але можуть викликати алергію або навіть токсичну дію на організм. Наприклад, тартразин (E102) або понсо 4R (E124), вважають потенційно небезпечними. Тож, особливої уваги потребують кремові печива "Орбіта" або "Чарівний смак".

Альтернатива некорисному печиву

Щоб уникнути небезпечного впливу, варто уважно читати склад продукту перед покупкою. Найкращий варіант - обирати печиво без трансжирів, з мінімальною кількістю штучних добавок, або ж готувати домашнє печиво з натуральних інгредієнтів.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад