DataLife Engine > Здоров'я / Їжа > Завдають шкоди серцю. Кардіологи назвали шість продуктів, які вони завжди уникають

Завдають шкоди серцю. Кардіологи назвали шість продуктів, які вони завжди уникають

Завдають шкоди серцю. Кардіологи назвали шість продуктів, які вони завжди уникають

Здоров’я серця багато в чому залежить від харчування. Деякі продукти можуть підвищувати рівень холестерину, сприяти розвитку гіпертонії та збільшувати ризик серцево-судинних захворювань.

Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на сайт Huffpost.

{reklama}

Печінка

Кардіолог Елеонора Левін каже, що вона ніколи не їсть печінку. Все тому, що це червоне м’ясо з надзвичайно високим вмістом жиру.

"Загалом я уникаю червоного м’яса, тому що в ньому дуже багато насичених жирів і трансжирів, а він особливо шкідливий, тому що це також орган, який фільтрує токсини, тому будь-які токсини містять там", - додала медик.

У 100 г печінки міститься близько 300-400 мг холестерину, що перевищує добову норму для людей із серцево-судинними захворюваннями. Надлишок холестерину може сприяти утворенню бляшок у судинах, підвищуючи ризик атеросклерозу, інфаркту та інсульту.

Сосиски на сніданок

За словами кардіолога Елізабет Клодас, вона за будь-яку ціну уникає сосисок на сніданок. У такому продукті багато натрію, що сприяє підвищенню артеріального тиску, а це також велике джерело насичених жирів, які підвищують рівень холестерину.

Оброблене м'ясо, включаючи ковбаси, шинку та бекон, класифікують як канцерогени.

Сосиски містять велику кількість натрію, який підвищує артеріальний тиск і збільшує навантаження на серце та нирки.

Маргарин

Дослідження показало, що з кожною столовою ложкою маргарину у вас на 6% більше шансів померти протягом 16 років.

"Зважаючи на це, я кажу своїм пацієнтам використовувати оливкову олію, коли це можливо", - сказав доктор Гармоні Рейнольд.

У деяких видах маргарину містяться гідрогенізовані жири, які підвищують рівень "поганого" холестерину (LDL) і знижують "хороший" (HDL), що сприяє розвитку атеросклерозу та підвищує ризик інфаркту й інсульту.

Стейки та бекон

Кардіолог Леонард Ліллі розповів, що споживання насичених жирів пов’язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, раку та діабету.

Червоне м’ясо та жирний бекон містять значну кількість холестерину, який може накопичуватися на стінках судин, звужуючи їх і погіршуючи кровообіг.

Особливо у беконі міститься надлишок солі, який часто містить консерванти та велику кількість натрію. Це може спричинити підвищення артеріального тиску й навантаження на серце.

Регулярне вживання великої кількості червоного та обробленого м’яса може провокувати хронічні запальні процеси в організмі, що погіршує стан судин.

Смажена у фритюрі курка

Регулярне вживання смаженої їжі збільшить ризик серцевих захворювань та інсульту через збільшення кількості насичених і трансжирів в організмі.

Ці нездорові жири можуть підвищувати рівень холестерину.

Щоб зменшити ризики, краще обирати курку, приготовану на грилі, запечену або варену, а якщо хочеться хрусткої скоринки - використовувати менш шкідливі способи приготування, наприклад, запікання у духовці з мінімальною кількістю олії.

Пончики

Пончики смажать на олії, яка містить трансжири, що робить їх важкими для серця. Вони підвищують рівень холестерину та цукру в крові, сприяючи діабету 2 типу, хворобам серця та інсульту.

Трансжири часто маскують на етикетках під частково гідрогенізовані олії.

Один пончик може містити до 20-30 г цукру, що сприяє різким стрибкам рівня глюкози у крові. Це збільшує ризик інсулінорезистентності та ожиріння, які є факторами ризику серцево-судинних захворювань.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!!!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад