Даєш корову. Американська влада не схвалила бургери з штучним м'ясом
Чиновники з FDA вважають небезпечним штучне м'ясо від стартапу Impossible Foods.
Причиною такого рішення став "секретний інгредієнт" - синтетичний аналог соєвого білка, пише The New York Times .
Стартап Impossible Foods сам звернувся в американське управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів (FDA) щоб підтвердити, що бургери, які він виробляє, є безпечними. Але представники управління зазначили, що основний інгредієнт штучного м'яса - соєвий легоглобін - може бути алергеном і не є безпечним для здоров'я.
Представники FDA зазначають, що раніше люди не вживали соєвий легоглобін в їжу, хоча він і міститься в коренях деяких бобових рослин. Тому, без подальших випробувань називати м'ясо з таким інгредієнтом "безпечним" не можна.
Проте, формального заборони на продаж бургерів з подібним м'ясом немає - з тієї ж причини відсутності клінічних випробувань. Згідно з власними правилами, FDA не може заборонити продаж продукту до того, як доведено його шкоду для людей. А компанія Impossible Foods проводила випробування тільки на щурах. Ці випробування, правда, показали, що соєвий легоглобін безпечний для гризунів.
Стартап-компанія Impossible Foods була заснована професором зі Стенфордського університету Патріком Брауном в 2011 році. Вона займається виготовленням з рослинної сировини штучного м'яса. Зараз компанія зосереджена на виготовленні бургерів, зроблених зі штучного м'яса. Придбати такі бургери вже можна в 50 ресторанах Сполучених Штатів Америки.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад