RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Якщо немає гармонії з природою, хвороби починають атакувати людину. Саме бездуховність, невігластво та лінощі спричинюють недуги. Якщо людина добре знатиме себе і навколишнє середовище, їй соромно буде хворіти, адже природа лікує.

За словами народного лікаря Наталії Зубицької-Земної, людина повинна користуватися дарами природи, які є у неї під ногами та руками.

– Не зашкодь – найголовніше правило. Щоби лікувати засобами народної медицини, треба дуже добре знати рослини, – наголошує Наталія Петрівна. – А перед початком лікування потрібно дізнатися, в якому стані печінка, підшлункова залоза та інші органи. Навіть бур’яни, які ростуть на городі, мають лікувальні властивості. Недарма в нашій мові та чи інша рослина має певну назву. Наприклад, зіроч­ник ("зір"+"очник"), який лікує катаракту.

Хвороби я діагностую рукою. Завдяки цьому можна визначити: збільшена печінка чи ні, який стан шлунку, нирок. Рукою можна відчути навіть ерозію матки у жінки.

"Зелений чай – це справжнє нещастя"

За словами народного лікаря, нирки хворіють тому, що ми харчуємося не тим, що нам потрібно. Наприклад, останнім часом багато людей "підсіли" на зелений чай, від якого опускається й розтягується шлунок, знижується кислотність. А коли опускається шлунок, опускається і ліва нирка, у якій виникає застій. А внаслідок цього утворюються каміння та киста – і уже готовий вам гіпертонік. Зелений чай – це справжнє нещастя, яке робить жінок безплідними, а чоловіків кволими.

– 75 відсотків людей хворіють на цукровий діабет, при якому потрібно лікувати підшлункову залозу. А на Буковині дуже багато хворих на вірусний гепатит С, – констатує Наталія Зубицька.– При цій недузі печінка катастрофічно зменшується. У народі цю хворобу ще називають лагідним убивцею, який "лиже" печінку, а потім людина раптово помирає. Цю важку хворобу можна лікувати засобами народної медицини, але потрібно лікувати не лише печінку. При хворобах печінки допомагають парило звичайне, безсмертник.

Їжа насамперед повинна бути ліками. Всі хвороби ми беремо з власного столу, із власної тарілки. Я дуже потерпаю від того, що українці припинили харчуватися істинно українськими стравами. Для чого додавали до борщу квасолю? Щоби не хворіла підшлункова залоза і не було цукрового діабету. Буряк – щоби не було склерозу, пухлинних захворювань, гіпертонії. Капуста тонізує шлунок, містить вітамін U, який лікує виразку дванадцятипалої кишки та ерозію шлунку. У борщі все дозоване, і недарма казали наші пращури: "Не переборщіть".

Оцет "вбиває" підшлункову залозу

– Нинішні господині дуже полюбляють оцет, особливо багато додають його під час консервування. Оцет "вбиває" підшлункову залозу, – говорить Наталія Земна. – Набагато корисніші лимони. Оцет можна замінити також 10 ягодами аличі або кислою сливою. Під час консервування до помідорів додайте аличі, і помідори будуть смачні та корисні.

А коли востаннє ви їли пшоняну кашу? Нині всі надають перевагу вівсянці, яка виводить кальцій з організму, внаслідок чого починається остеопороз, розтягуються стінки шлунку, шлунок опускається, знижується кислотність, перетравлювання їжі сповільнюється. Недарма колись чоловіки їли пшоняну кашу, кулешу, сало з цибулею. Цибуля тонізує шлунок, а сало – найкалорійніший продукт у світі.
За словами Наталії Петрівни, нині у 70 відсотків людей знижена функція щитовидки.

– Після трагедії у Чорнобилі щитовидна залоза була збільшена майже у всіх, виробляла занадто багато гормонів, – говорить Наталія Земна. – Нині вона почала зменшуватися. Ніде у світі не роблять операції на щитовидній залозі. А у нас знаходять вузли і ріжуть уже й так зменшену щитовидку. Я прискіпливо дослідила цю проблему, і з’ясувалося, що, коли щитовидна залоза зменшується, між клітинами утворюються спайки, які наші лікарі вважають вузлами.

Від травми куприка – до хвороби Паркінсона

Щодо безпліддя, то, як зауважує народний лікар, раніше його лікували 1,5 року. Тепер безпліддя можна вилікувати засобами народної медицини за 4-6 місяців.

– Безпліддя виникає, якщо у молодої жінки загин матки, порушені функція яєчників, гормональна система. Якщо навіть жінка завагітніє, а підшлункова залоза у неї хвора, може статися викидень, – пояснює Наталія Зубицька. – Якщо вилікувати панкреатит, жінка завагітніє й народить здорову дитину. Болісні менструації – теж від загину матки. У такому разі потрібно лікувати шлунок, печінку, "підтягувати" органи.

Наталія Земна пригадує цікавий випадок, який трапився під час її лікувальної практики:

– Нещодавно нам вдалося знайти причину хвороби Паркінсона, при якій руки й ноги холодні, тремтять, голова тремтить. З’ясувалося, що цій хворобі передує травма куприка або спини, яка могла статися навіть кілька десятків років тому. Хворобу Паркінсона спричинює і знижена функція щитовидки, гормональної системи, порушення кровообігу в корі головного мозку. Раніше вважали, що цю недугу неможливо вилікувати, але у народній медицині вона лікується. На черзі – розсіяний склероз, який у світі не лікують, але ми намагаємося знайти причину цієї хвороби, як і багатьох інших, щоб у майбутньому допомогти людям. 
Леся Токарюк

Рецепти від Наталії Зубицької
 Напад стенокардії. Дуже добре знімає зубчик часнику. Треба почистити його, але залишити плівку, і проковтнути.

 Підвищився тиск або болить голова. Допоможе калачик (герань). Покладіть кілька листочків на зап’ястя (при головному болі – на голову), і за 15 хвилин тиск нормалізується.

 У дитини болить вухо. Закапати вухо кількома краплями калачика, а краще скрутити листочок у трубочку, покласти у вухо і закапати краплями герані, потримати кілька хвилин.

 Безсилля. Жінці допоможе чай з липи – у ній багато речовини, які стимулюють вироблення жіночих гормонів. Чоловікам потрібно вживати перемелені кісточки граната. Також від безсилля чоловікові допоможе селера, жінці – петрушка.

 Проблемна шкіра. Подорожник лікує всі захворювання шкіри, у тому числі ракові. Якщо жінка змащуватиме обличчя та шию соком подорожника, дуже довго виглядатиме молодою. Подорожник можна перемолоти й вичавити сік або зробити з нього настоянку. На 80 г соку дати 20 г спирту або самогонки. Щоранку протирати обличчя у проблемних ділянках. 
20-01-2011, 16:05
Коментарів 0 Переглядів 32 258

Теги -
Працівники Служби порятунку тричі виїжджали на розпилення повалених дерев у місті Чернівці.
Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!