RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сильніше антибіотика: експерти назвали домашній засіб проти кашлю

З давніх-давен цей народний засіб застосовувався від дратівного кашлю, болю в горлі і нежиті. Але дослідження тепер показують, що мед є більш ефективний при лікуванні цих захворювань, ніж антибіотики або ліки, що відпускаються без рецепта.

Експерти Оксфордського університету сказали, що лікарі повинні порадити пацієнтам випивати ложку меду, а не прописувати антибіотики, які можуть сприяти стійкості до протимікробних препаратів, повідомляє The Daily Mail, пише glavred



Вони розглянули дослідження, в яких порівнювалася ефективність меду проти засобів від кашлю, антигістамінних і болезаспокійливих засобів при лікуванні симптомів інфекції верхніх дихальних шляхів (ІВДП), в тому числі кашлю та застуди.

В цілому було виявлено, що мед краще справляється з кашлем, болем в горлі і закладеністю, і на відміну від інших ліків він не має шкідливих побічних ефектів.

Мед в середньому зменшував частоту кашлю на 36 відсотків ефективніше, ніж звичайні ліки, і зменшував тяжкість кашлю на 44 відсотки більше.

Було також доведено, що мед скорочує час, необхідний для одужання від ІВДП, до двох днів.

"Мед був пов'язаний зі значно більш значним зниженням сукупної оцінки симптомів, частоти і тяжкості кашлю", - йдеться в дослідженні, опублікованому в British Medical Journal.

Він додав, що так званий "нектар богів" дешевий, легко доступний і практично не має побічних ефектів. Автори також заявили, що використання меду для лікування інфекцій може знизити дію антибіотиків, що викликає кризу стійкості до протимікробних препаратів.

Експерти все більше стурбовані тим, що лікарі занадто часто призначають антибіотики від кашлю та застуди, в яких вони рідко бувають необхідні, тому що більшість з них викликається вірусами.

Дослідники сказали: "Мед перевершував звичайні засоби для полегшення симптомів ІВДП. Він являє собою широко доступну і дешеву альтернативу антибіотикам. ІМП - найбільш часта причина призначення антибіотиків. Оскільки більшість ІВДП є вірусними, призначення антибіотиків неефективно і недоцільно.

"З огляду на, що відсутність альтернативних методів лікування і бажання зберегти відносини між лікарем і пацієнтом є двома ключовими факторами, що сприяють надмірному призначенню антибіотиків лікарями загальної практики, наш висновок про те, що мед може бути ефективним, є важливим. Мед - розумна альтернатива ", - кажуть експерти.

Мед давно використовується в якості домашнього засобу, і два роки тому британський медичний нагляд включив його в офіційні інструкції по лікуванню кашлю.

Але було обмежено кількість відгуків про його ефективності при лікуванні ІВДП. Вчені з Оксфорда проаналізували 14 досліджень з 1761 учасником, щоб визначити вплив меду на лікування симптомів верхніх дихальних шляхів.

У 14 дослідженнях порівнювали лікування пацієнтів медом "звичайний догляд", таким як ліки від кашлю і знеболюючими.

Вони виявили, що мед ефективніший для полегшення симптомів, особливо частоти і тяжкості кашлю. Мед був "значно краще", оскільки зменшував тяжкість кашлю на 50 відсотків.

Два дослідження показали, що симптоми тривали на один-два дні менше у тих, хто лікувався медом.

Але дослідники попередили, що мед - складна речовина, тому різні види можуть мати різні ефекти.

У дослідженні зроблено висновок: "Мед споживається в комерційних цілях і безпечний для використання більшістю населення, за винятком людей з алергією і немовлят у віці до одного року. Мед - це часто використовується непрофесійне засіб, добре відоме пацієнтам. Це також дешево, легко доступно і має обмежений шкоду ".

"Коли лікарі хочуть призначити лікування ІВДП, ми рекомендуємо мед в якості альтернативи антибіотикам. Це більш ефективно і менш шкідливо, ніж звичайні альтернативи догляду, і дозволяє уникнути заподіяння шкоди через стійкість до протимікробних препаратів ", - кажуть експерти.

Мед не слід давати дітям у віці до одного року через ризик зараження бактеріями, які можуть виробляти токсини в кишечнику дитини, що може привести до потенційно смертельного дитячого ботулізму.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
21-08-2020, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 38 711

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!