RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ходьба після їжі: схуднення, зниження тиску і інші переваги

В останні роки в співтоваристві, що займається здоров'ям та фітнесом, зростає тенденція робити невелику прогулянку після кожного прийому їжі, щоб отримати різні переваги для здоров'я.

У цій статті ми розглядає конкретні наслідки для здоров'я ходьби після їжі, пише glavred.info



Потенційні переваги

Вправи пов'язані з багатьма позитивними перевагами для здоров'я. Це включає в себе ходьбу після їжі, яка має деякі унікальні переваги.

Може поліпшити травлення

Основною потенційною перевагою, пов'язаною з ходьбою після їжі, є поліпшення травлення.

Рух тіла може допомогти вашому травленню, стимулюючи роботу шлунка і кишечника, змушуючи їжу рухатися швидше.

Крім того, фізична активність від низького до помірного рівня після їжі може надавати захисну дію на шлунково-кишковому тракту, повідомляється в дослідженні.

Фактично, було показано, що ходьба запобігає таким захворюванням, як виразкова хвороба шлунку, печія, синдром роздратованого кишечника (СРК), дивертикулярна хвороба, запори та колоректальний рак.

Може допомогти контролювати рівень цукру в крові

Ще однією помітною перевагою ходьби після їжі є поліпшення управління рівнем цукру в крові.

Це особливо важливо для людей з діабетом 1 і 2 типу - станами, які погіршують переробку цукру в крові - тому що фізичні вправи після їжі можуть запобігти надмірному сплеску цукру в крові, тим самим зменшуючи кількість необхідного інсуліну або пероральних препаратів.

Дослідження, проведене в 2016 році на людях з діабетом 2 типу, показало, що легка ходьба протягом 10 хвилин після кожного прийому їжі перевершувала прогулянку протягом 30 хвилин в будь-який час для контролю рівня цукру в крові.

У той час як фізичні вправи після їжі особливо ефективні для людей з діабетом, інші можуть також отримати вигоду з його можливостей по зниженню рівня цукру в крові.

Може знизити ризик серцевих захворювань

Протягом десятиліть фізична активність була пов'язана зі здоров'ям серця.

Зокрема, регулярні фізичні вправи можуть знизити артеріальний тиск і рівень ЛПНЩ (поганого) холестерину, а також знизити ризик інсульту або серцевого нападу.

Здійснюючи 5-10-хвилинні прогулянки після основних прийомів їжі протягом дня, ви зможете значно поліпшити стан здоров'я серця.

Міністерство охорони здоров'я і соціальних служб США (DHHS) рекомендує 30 хвилин вправ помірної інтенсивності, принаймні, 5 днів на тиждень і гуляючи три рази по 10 хвилин в день після їжі, ви легко зможете виконати це керівництво.

Може сприяти втраті ваги

Добре відомо, що фізичні вправи відіграють важливу роль у втраті ваги в поєднанні з правильною дієтою.

Прогулянка після їжі може наблизити вас до досягнення дефіциту калорій, який - при постійному підтриманні - може допомогти у втраті ваги.

Тим не менш, потрібні додаткові дані, щоб визначити конкретні наслідки ходьби після їжі на втрату ваги.

Може допомогти регулювати кров'яний тиск

Ходьба після їжі може також допомогти певною мірою регулювати кров'яний тиск.

Кілька досліджень пов'язують 3 щоденні 10-хвилинні прогулянки зі зниженими рівнями артеріального тиску.

Більше того, кілька 10-хвилинних прогулянок протягом дня більш корисні для зниження артеріального тиску, ніж один безперервний сеанс.

Виходячи з поточних даних, участь у прогулянках після їжі може мати потужний ефект зниження артеріального тиску.

Найкращий час для прогулянки
Виходячи з поточних даних, ідеальний час для прогулянки - це час, який слід приділити відразу після їжі.

Прогулянка після всіх прийомів їжі може призвести до найбільш оптимальних переваг.

Як довго ви повинні ходити?

Прихильники ходьби після їжі припускають, що вам слід починати з прогулянки протягом 10 хвилин, а потім збільшувати тривалість до допустимого рівня.

Тривалість прогулянок близько 10 хвилин дозволяє вам отримати потенційні переваги, запобігаючи при цьому такі недоліки, як розлад шлунку. Крім того, ця тривалість полегшує входження в прогулянку протягом всього дня без істотного впливу на ваш розклад.

Виконуючи три 10-хвилинні прогулянки на день, ви можете легко накопичувати 30 хвилин щоденних фізичних навантажень, що відповідає рекомендаціям DHHS.

Інтенсивність

Під час початкового процесу травлення після їжі у вас існує підвищений ризик отримати розлад шлунка, якщо ви будете занадто інтенсивно тренуватися. Таким чином, ви повинні підтримувати інтенсивність від низької до помірної.

Швидка прогулянка зі швидкістю не більш 5 км на годину дозволить вам отримати максимальну вигоду.

Деякі люди можуть по-різному реагувати на ходьбу після їжі, тому важливо починати з меншої інтенсивності, якщо ви ще не звикли до частих фізичних навантажень.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
30-07-2020, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 3 182

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.