RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У неділю чернівецька "Буковина" отримала нового головного тренера. Ним став екс-наставник харківського "Арсеналу" Микола Трубачов. Допомагатимуть йому тепер вже колишній наставник "Буковини" Віктор Мглинець та знаний у минулому футболіст Віталій Пушкуца, який працював тренером в "Арсеналі" (Харків).
Подібні зміни можна було передбачити з огляду на те, що на заключному матчі "Буковина" – "Нафком" (Бровари) був присутній власник харківського "Арсеналу" Володимир Чумак.
В інтерв’ю turnir.com.ua президент ФСК "Буковина" Василь ФЕДОРЮК не лише розповів про кадрові зміни, а й висловив свою думку щодо не дуже приємних анонімних коментарів під інформацією про "футбольний переїзд" Чумака до Чернівців:
"Харків, як кажуть, "на вухах". Гадаю, у кожної людини є "доброзичливці", які можуть наговорити чимало неприємного. Але чи є в цьому якась доля правди, може, мало хто й знатиме і цікавитиметься. Наскільки мені відомо, Володимирові просто, як кажуть, важко розгорнутися у Харкові, де було одразу чотири футбольні команди майстрів і де "головною командою" є "Металіст". Можливо, не знайшов спільної мови і з місцевими керівниками. Я знаю, що на матчах "Арсеналу" збиралося чимало вболівальників. Сподіваюся, незабаром і у нас традиції високої відвідуваності почнуть відроджуватися. Так само я знаю, що наразі Володимир нічого не просив ні в губернатора, ні в мера – мовляв, покажемо результат, а потім сядемо й обговоримо, що ще можна зробити. Стадіон "Буковина"? Так, Володимир і раніше виявляв готовність взяти його в оренду, потім – у концесію. Як буде – побачимо. Це залежить від міськради".
Віктор МГЛИНЕЦЬ, який до 13 червня очолював "Буковину", відтепер допомагатиме головному тренерові разом із Віталієм Пушкуцею. Ось що розповів Віктор Іванович про свою нову роль в команді:
– З огляду на останні невдачі "Буковини" було зрозуміло, що команді, як кажуть, потрібна "свіжа кров": нові люди, нові гравці, можливо, й тренери. Розумні люди усвідомлюють, що коли немає достатньо кваліфікованих гравців, важко демонструвати пристойного рівня футбол або ж "стрибнути вище голови". Якщо будуть кошти, будуть нові футболісти, а отже, і якість гри, сподіваюся, зміниться на краще.
– Можливо, вже є якісь кадрові зміни у складі?
– На сьогодні з команди нікого не відраховано. Хто гратиме , покаже час. Зараз щось прогнозувати завчасно. Але всі ми чекаємо змін на краще.
Нові обличчя "Буковини"
Познайомимо читачів із новими тренерами чернівецької команди – за даними досьє з офіційного сайту ФК "Арсенал" (Харків).
Віце-президент – Владислав Кисіль. Народився 06.08.1976. Ігрова кар’єра: 1993-1996 – "Енергетик" (Комсомольський), 1996-1997 – "Металіст-2" (Харків), 1997-1999 – "Енергетик" (Комсомольський), 1999-2002 – "Арсенал" (Харків). Тренерська кар’єра: 2002-2005 – "Арсенал-2" (Харків), "Арсенал" ДЮФЛ 1988 р.н.
Головний тренер – Микола Трубачов. Народився 20.05.1957 в Пермі (Росія). Закінчив військовий інститут фізичної культури (Ленінград). Тренерська кар’єра: "Оболонь" (Київ), "Зірка" (Серпухов, Росія), "Русичі" (Орел, Росія), "Арсенал" (Харків).
Тренер – Віталій Пушкуца. Народився 13.07.1974 у Рені (Одеська обл.).
Ігрова кар’єра: 1990-1991 – "Маяк"/"Олімпік" (Харків); 1991-1993 – "Металіст" (Харків); 1993-1996–"ЦСКА-Борисфен" (Бориспіль); 1996-1998 – "Динамо-2"; 1998-2000 – "Металург" (Маріуполь); 2000-2001 – "Чорноморець" (Новоросійськ); 2001-2004 – "Металіст" ; 2004-2005 – "Ворскла" (Полтава); 2005-2006 – "Арсенал" (Харків). Тренерська кар’єра: з липня 2008 р. тренер ФК "Арсенал" (Харків).
Додамо, що Микола Трубачов є кандидатом у майстри спорту та арбітром національної категорії з футболу, виступав за російські команди, переважно військові.
Віталій Пушкуца є автором найшвидшого хет-трику в історії чемпіонатів України – у травні 2002 року, граючи за "Металіст", він забив "Закарпаттю" три голи за чотири хвилини!

Останній тур першості України з футболу (друга ліга, група А):
"Буковина" (Чернівці) – "Нафком" (Бровари) – 0:2
Голи: Кушка (16), Герасимець (74).

Власник "Арсеналу" реалізує амбіції в Чернівцях
Співвласником та інвестором чернівецької "Буковини" найближчим часом стане знаний у футбольних колах власник ФК "Арсенал" (Харків) і співвласник ФК "Харків" Володимир Чумак.
– Чому ви вирішили допомагати "Буковині"?
– У футболі я відносно нещодавно – одинадцять років. Я власник "Арсеналу" (Харків) і співвласник ФК "Харків" на 30 відсотків. У Харкові, як відомо, чотири футбольні клуби професійного рівня. Тож там мені дуже важко реалізувати свої плани. Набагато легше реалізувати ці плани у місті, де є одна команда. Оцінивши свої можливості, я вирішив припинити діяльність на професійному рівні у Харкові та всі свої відповідні бажання і мрії реалізувати на професійному рівні у Чернівцях.
– Що зміниться в чернівецькій команді?
– Все зміниться.
– Напевно, у "Буковині" з’являться нові гравці ?
– Не обов’язково. Є і в цій команді хороші виконавці. Але дуже важко одній людині, одному тренерові, все це робити. Повинна вся команда працювати. Треба поставити все на нормальні комерційні відносини. Я дуже здивований, що в такому місті, де є такі традиції, де гарний стадіон, на футбол ходить так мало людей. Все це будемо відпрацьовувати. Гадаю, якщо ми зробимо результат, люди підуть на футбол.
– Ви розвиватимете тут ще й якийсь бізнес чи лише футболом займатиметеся?
– Футбол – це і є бізнес. На сьогодні я у футболі, як мінімум, не втрачаю.
Георгій МАЗУРАШУ
16-06-2009, 10:16
Коментарів 0 Переглядів 3 643

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.