додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Спеціалісти створили новий продукт для лікування акне

Це пінка, що містить антибіотик міноціклін.
Він повинен вбивати бактерії, що провокують висипання на шкірі, пише The Daily Mail. При прийомі цього антибіотика в таблетованій формі можливе виникнення побічних ефектів (запаморочення, діарея і виразки в роті).
А ось пінка для точкового нанесення дає тільки "плюси". Вона вбирається практично миттєво й без відчуття липкості. Випробування пінки, відомої поки що як FMX101, показали: вона настільки ж ефективна, як і таблетки. При нанесенні її один раз на день кількість висипань вдавалося скоротити на 72% за три місяці. Серйозних побічних ефектів не було виявлено ні в кого з добровольців.
Найчастіше акне провокують бактерії Propionibacterium acnes. Їм для росту потрібен постійний приплив кисню. В умовах його нестачі, що часто відбувається в проблемній шкірі, бактерії починають атакувати клітини тіла, намагаючись отримати кисень із кровообігу. У відповідь на це імунітет посилає білі кров'яні клітини. Підсумок – запалення і набряк, що виражаються у висипаннях. За словами розробника пінки, Foamix Inc, їхній продукт повинен пройти фінальні клінічні випробування наступного року. А на ринку він може з'явитися в найближчі 2-3 роки.
0 997
3-10-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...