Не додавайте цей фрукт у смузі: причина здивує

Банан у смузі здається нешкідливим, але насправді він може зіпсувати і смак, і текстуру напою. Чому краще обійтись без нього - розкриваємо деталі, які здивують усіх любителів смузі.
Про це повідомляє сайт Real simple.
Чому не варто додавати у смузі банани
Дослідження 2023 року, опубліковане в журналі Food & Function, виявило, що додавання банана до смузі може зменшити засвоєння організмом флаванолів до 84%, які корисні для серця та мозку.
Флаваноли - це підклас флавоноїдів, які є природними поліфенольними сполуками з антиоксидантними, протизапальними та кардіопротекторними властивостями.
Антиоксидантні сполуки можуть допомогти захистити клітини від пошкоджень, спричинених вільними радикалами, а протизапальні властивості можуть знизити ризик певних хронічних захворювань, зокрема серцево-судинних.
До поширених продуктів харчування та напоїв, що містять флаваноли, належать:
темний шоколад
чорний та зелений чай
яблука
виноград
ягоди
червоне вино
листові овочі (наприклад, капуста кале)
цибуля
вишні
груші
соєві боби
цитрусові фрукти
броколі
спаржа
Наприклад, такі фрукти як банани містять високий рівень поліфенолоксидази (ПФО) - ферменту, який викликає потемніння бананів та інших фруктів. ПФО може окислювати флаваноли під час змішування, що може зменшити їх кількість, яку організм може засвоїти.
Альтернативи бананів
Ось кілька інших варіантів заміни бананів для смузі:
ананас
манго
персики
апельсини
фініки (для солодкості)
кокосове молоко (для кремовості)
йогурт.
Крім того, банани містять близько 12-14 г цукру на 100 г і приблизно 90-100 ккал. Якщо ви слідкуєте за вагою або рівнем цукру в крові, то варто врахувати це.
Для людей із проблемами цукру в крові банан у смузі може спричинити різкий стрибок глюкози.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад