Продукти, у яких багато корисних жирів: кардіолог назвав кращі варіанти

Насправді є дивовижний поживний елемент, від якого ви, можливо, думали, слід відмовитися заради здоров'я серця.
Однак, як пише Eatingwell, кардіолог Девід Сабгір спростував деякі заяви і стверджує, що ненасичені жири дуже корисні для здоров'я серця.
{reklama}
"Корисні ненасичені жири, такі як мононенасичені жири, можуть допомогти знизити рівень шкідливого холестерину, підвищити рівень корисного холестерину, знизити рівень тригліцеридів і артеріальний тиск", - пояснив фахівець.
Сабгір зазначив, що корисні жири можуть підтримувати здоров'я серця, знижувати ризик інсульту і допомагати почуватися ситішим після їжі.
Лікар пояснив, що корисні жири важливі, оскільки допомагають організму засвоювати жиророзчинні поживні речовини, такі як вітаміни A, D, E і K. Тому, якщо ви їсте недостатньо жирів, можуть виникнути такі симптоми, як втома, сухість шкіри та ослаблений імунітет.
Різниця між насиченими та ненасиченими жирами доволі проста: насичені жири за кімнатної температури тверді, а ненасичені - рідкі, завдяки своїй хімічній структурі.
"Ненасичені жири, як і мононенасичені, є важливою частиною здорового харчування", - зазначив кардіолог.
Існує кілька джерел ненасичених жирів, і Сабгір перерахував варіанти:
"Деякі смачні приклади продуктів з корисними жирами включають горіхи, оливкову олію, насіння і яйця. Авокадо також виділяється, тому що це єдиний фрукт із корисними жирами, у ньому також мало насичених жирів, цукру і натрію, а також немає холестерину".
Кардіолог зробив висновок, що ненасичені жири - це поживні речовини, необхідні організму, за які серце буде вам вдячне.
"Наступного разу, коли вам знадобиться підкріпитися, спробуйте з'їсти жменю горіхів або тост з авокадо і яйцем як ситний перекус", - порадив фахівець.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад