Названо 9 фруктів, у яких клітковини набагато більше, ніж у яблуці

Яблука - хороше джерело клітковини, яка сприяє травленню, контролю ваги та загальному здоров'ю.
Одне яблуко середнього розміру містить 4,8 грама, але деякі фрукти містять ще більше клітковини, пише УНІАН.
1. Маракуйя
клітковина: 24,5 грама (г);
розмір порції: 1 склянка.
Крім клітковини, маракуйя містить вітаміни A і C, які підтримують здоров'я очей, шкіри та імунітету. Порція цього тропічного фрукта близька до рекомендованої добової норми споживання клітковини для більшості здорових дорослих, яка становить від 25 до 30 г на день.
2. Гуава
клітковина: 8,9 г;
розмір порції: 1 склянка.
Ще один тропічний фрукт, що містить удвічі більше клітковини, ніж яблуко, і більше вітаміну С, ніж апельсин.
3. Малина
клітковина: 8 г;
розмір порції: 1 склянка.
Малина містить найбільшу кількість клітковини серед ягід. Ця кількість ягід покриває приблизно третину рекомендованої добової норми споживання клітковини. Малина багата на антиоксиданти та інші вітаміни й мінерали.
4. Ожина
клітковина: 7,6 г;
розмір порції: 1 склянка.
Ожина вважається суперпродуктом завдяки високому вмісту антиоксидантів, вітамінів, мінералів і клітковини.
5. Дика чорниця
клітковина: 6,2 г;
розмір порції: 1 склянка.
Містить більше антиоксидантів і клітковини, ніж культурні сорти (що зазвичай продаються в продуктових магазинах). Чорниці також багаті вітамінами C і K, а також антиоксидантами, такими як флавоноїди.
6. Груші
клітковина: 5,5 г;
Розмір порції: 1 груша середнього розміру.
Містять більше клітковини, ніж яблука, і багаті антиоксидантами, такими як вітамін С.
Експерти рекомендують уникати консервованих груш, оскільки їх консервують у соку або сиропі, що містить доданий цукор і вуглеводи.
7. Ківі
клітковина: 5,4 г;
розмір порції: 1 склянка.
Крім клітковини, ківі містить інші мінерали й антиоксиданти, такі як вітамін С. Цієї кількості трохи більше, ніж у середньому яблуці, а два невеликих ківі містять удвічі більше клітковини, ніж апельсин.
Хоча ківі зазвичай їдять, виколупуючи м'якоть, експерти зазначають, що вживання шкірки може збільшити споживання клітковини на 50%.
8. Грейпфрут
клітковина: 5 г;
розмір порції: 1 грейпфрут.
Один грейпфрут містить клітковину, необхідні мінерали та вітаміни А і С. Ба більше, грейпфрут практично не містить жиру і вирізняється високим вмістом води, більш ніж 91% води, що допомагає підтримувати водний баланс.
9. Авокадо
клітковина: 5 г
розмір порції: 1/2 склянки.
Хоча авокадо зазвичай не вважають фруктом, він також багатий на клітковину. Цей продукт також містить мало вуглеводів і багатий на вітамін Е та корисні для серця жири.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад