DataLife Engine > Новини України / Здоров'я > Названо 9 фруктів, у яких клітковини набагато більше, ніж у яблуці

Названо 9 фруктів, у яких клітковини набагато більше, ніж у яблуці

Названо 9 фруктів, у яких клітковини набагато більше, ніж у яблуці


Яблука - хороше джерело клітковини, яка сприяє травленню, контролю ваги та загальному здоров'ю.

Одне яблуко середнього розміру містить 4,8 грама, але деякі фрукти містять ще більше клітковини, пише УНІАН.



1. Маракуйя

клітковина: 24,5 грама (г);

розмір порції: 1 склянка.

Крім клітковини, маракуйя містить вітаміни A і C, які підтримують здоров'я очей, шкіри та імунітету. Порція цього тропічного фрукта близька до рекомендованої добової норми споживання клітковини для більшості здорових дорослих, яка становить від 25 до 30 г на день.

2. Гуава

клітковина: 8,9 г;

розмір порції: 1 склянка.

Ще один тропічний фрукт, що містить удвічі більше клітковини, ніж яблуко, і більше вітаміну С, ніж апельсин.

3. Малина

клітковина: 8 г;

розмір порції: 1 склянка.

Малина містить найбільшу кількість клітковини серед ягід. Ця кількість ягід покриває приблизно третину рекомендованої добової норми споживання клітковини. Малина багата на антиоксиданти та інші вітаміни й мінерали.

4. Ожина

клітковина: 7,6 г;

розмір порції: 1 склянка.

Ожина вважається суперпродуктом завдяки високому вмісту антиоксидантів, вітамінів, мінералів і клітковини.

5. Дика чорниця

клітковина: 6,2 г;

розмір порції: 1 склянка.

Містить більше антиоксидантів і клітковини, ніж культурні сорти (що зазвичай продаються в продуктових магазинах). Чорниці також багаті вітамінами C і K, а також антиоксидантами, такими як флавоноїди.

6. Груші

клітковина: 5,5 г;

Розмір порції: 1 груша середнього розміру.

Містять більше клітковини, ніж яблука, і багаті антиоксидантами, такими як вітамін С.

Експерти рекомендують уникати консервованих груш, оскільки їх консервують у соку або сиропі, що містить доданий цукор і вуглеводи.

7. Ківі

клітковина: 5,4 г;

розмір порції: 1 склянка.

Крім клітковини, ківі містить інші мінерали й антиоксиданти, такі як вітамін С. Цієї кількості трохи більше, ніж у середньому яблуці, а два невеликих ківі містять удвічі більше клітковини, ніж апельсин.

Хоча ківі зазвичай їдять, виколупуючи м'якоть, експерти зазначають, що вживання шкірки може збільшити споживання клітковини на 50%.

8. Грейпфрут

клітковина: 5 г;

розмір порції: 1 грейпфрут.

Один грейпфрут містить клітковину, необхідні мінерали та вітаміни А і С. Ба більше, грейпфрут практично не містить жиру і вирізняється високим вмістом води, більш ніж 91% води, що допомагає підтримувати водний баланс.

9. Авокадо

клітковина: 5 г

розмір порції: 1/2 склянки.

Хоча авокадо зазвичай не вважають фруктом, він також багатий на клітковину. Цей продукт також містить мало вуглеводів і багатий на вітамін Е та корисні для серця жири.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад