DataLife Engine > Новини України / новини > Супрун назвала найнебезпечнішу домашню консервацію

Супрун назвала найнебезпечнішу домашню консервацію

Супрун назвала найнебезпечнішу домашню консервацію

З початку року вже зафіксовано 8 смертей від ботулізму. Найчастіша причина отруєння - вживання в’яленої, солоної чи консервованої риби домашнього приготування.

Про це в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила у соцмережі.

Чиновниця також назвала найнебезпечніші види домашньої консервації.

"Причиною отруєння можуть стати інші продукти домашнього консервування - м'ясо, риба, гриби, рідше - овочі. Якщо ці продукти були погано вимиті, неправильно чи недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином - вони також можуть стати причиною інфікування", - написала вона.

Отруєння токсином може спричиняти порушення зору, невиразність мови, відчуття сухості в роті чи м'язову слабкість. Також може підвищуватись температура, виникнути біль в животі та загальна інфекційна інтоксикація. У дітей симптоми ботулізму можуть проявлятися у вигляді апатії, відмови від їжі та тривалого плачу.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад