DataLife Engine > Новини України / новини > «Навіть нормальні консерви можуть бути заражені», - Супрун про ботулізм

«Навіть нормальні консерви можуть бути заражені», - Супрун про ботулізм

«Навіть нормальні консерви можуть бути заражені», - Супрун про ботулізм

Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я розповіла про небезпеку зараження ботулізмом та яких правил треба дотримуватися, щоб не заразитися.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua.

"Ботулізм - це отруєння ботулінічним токсином, який накопичується в зіпсованих продуктах. Цього року на центральному рівні Україна закуповуватиме сироватки від ботулізму. Водночас найкращий спосіб захиститися - профілактика. Запам'ятайте ці прості правила безпеки! В Україні на рік в середньому 158-172 випадки ботулізму. Якщо порівнювати з країнами Європейського Союзу - в нас найгірша ситуація. Адже серед усіх країн ЄС на рік відбувається близько 200 випадків, найбільше у Литві та Польщі", - написала Уляна Супрун.



Нагадаємо, у Чернівцях зареєстровано перший випадок захворювання на ботулізм через домашню консерву.



Повернутися назад